Joje 69-erių M.Douglasui teko vesti pasiryžusio užkietėjusio viengungio vaidmuo. Šis drauge su ištikimais bičiuliais, kuriuos įkūnijo ekrano legendos Robertas De Niro, Morganas Freemanas bei Kevinas Kline‘as, išsiruošia švęsti bernvakario Nuodėmių mieste – Las Vegase. Kiek ironiška tai, kad būtent šiemet buvo sušlubavusi aktoriaus ir jo žmonos Catherine Zeta-Jones santuoka. Tiesa, pastarąsias savaites pasirodė pranešimų, kad rugpjūtį skirtingais keliais pasukusi pora vėl apsigyveno kartu.

Artėjant komedijos „Paskutinį kartą Vegase“ premjerai kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie „vaikštančiu paradoksu“ vadinamo M.Douglaso karjerą ir asmeninį gyvenima.

Aktoriaus pilnas vardas – Michaelas Kirkas Douglasas. Jo tėvas Kirkas Douglasas aktoriui augant buvo viena ryškiausių kino industrijos žvaigždžių.

M.Douglaso tėvo seneliai Jacobas ir Bryna Danielovitchiai į Ameriką atsikėlė 1912-aisiais iš Rusijos.

Aktoriaus ūgis – 178 cm.

M.Douglaso tėvai išsiskyrė, kai jam buvo 6-eri.

Mokykloje Michaelas buvo jauniausias klasėje. Jis suprato norintis tapti aktoriumi būdamas paaugliu. Tėvas mėgino jį atkalbėti, motyvuodamas Holivude laukiančiais sunkumais, tačiau jis neklausė.

Profesiniame gyvenime M.Douglasas mėgino nesinaudoti tėvo šlove ir rinkosi visiškai kitokio tipažo vaidmenis. Jo didžiuoju proveržiu kino industrijoje tapo pasirodymas 1972-ųjų seriale „The Streets of San Francisko“, kuriame jis pasirodė su ekrano grandu Karlu Maldenu, tapusiu pagrindiniu jo meistrystės mokytoju.

Viena M.Douglaso svajonių buvo vaidinti drauge su artimiausiu jo broliu iš trijų turimų – Joeliu Douglasu, tačiau šio žvaigždės gyvenimas nedomino.

1977-aisiais Michaelas vedė 14-a metų už jį jaunesnę Diandrą Luker, kuriai tuo metu tebuvo 19-a. Po metų jie susilaukė sūnaus Camerono, tačiau 1995-aisiais moteris pareikalavo skyrybų ir santuoka žlugo.

Nuo 1999-ųjų kovo M.Douglasas pradėjo susitikinėti su tą pačią dieną gimusia, bet 25-eriais metais jaunesne Velso aktore Catherine Zeta-Jones, jie susituokė 2000-ųjų lapkritį. Jie susilaukė dviejų vaikų – 13-mečio sūnaus Dylano Michaelo ir duktės Carys Zeta, kuriai dabar 10 metų.

C.Zetos-Jones tėvas yra jaunesnis už aktorių.

M.Douglasas garsėja savo sėkmingų, intelektualių, versle besisukančių vyrų vaidmenimis.

1998-aisiais aktorius buvo pavadintas Jungtinių Tautų taikos ambasadoriumi, jo užduotis – atkreipti dėmesį į branduolinių ginklų atsisakymą ir žmogaus teises.

Vos pradėjęs karjerą M.Douglasas kurį laiką gyveno drauge su aktoriumi Danny DeVito. Jie nuomojosi butą Niujorke, už kurį kiekvienas per mėnesį mokėjo po 75 JAV dolerius.

2003-ųjų gruodžio 11-ąją drauge su žmona C.Zeta-Jones M.Douglasas vedė kasmetinį Nobelio taikos premijos koncertą Osle.

1980-aisiais aktorius rimtai susižeidė slidinėdamas, tad jo karjeros planus atidėti teko net trejiems metams.

1992-aisiais M.Douglasas „Sierra Tucson“ medicinos centre gydėsi nuo alkoholio ir kvaišalų vartojimo.

Aktoriaus Gordono Gekko vaidmuo 1987-ųjų filme „Wall Street“ yra žurnalo „Premiere“ 100-o geriausių visų laikų kino personažų sąrašo 25 vietoje.

Nuo Johno Lennono nužudymo 1980-ųjų gruodį M.Douglasas aktyviai pasisako už griežtesnę šaunamųjų ginklų kontrolę. J.Lennono mirties naktį aktorius buvo vos už kelių kvartalų nuo įvykio vietos.

2009-ųjų balandį M.Douglasui buvo atlikta kelio operacija.

2009-aisiais „The Sunday Times“ įvertino M.Douglaso ir C.Zeta-Jones turtą 278 mln. JAV dolerių.

Aktorius yra amerikietiško futbolo komandos „New York Jets“ savininko Woody Johnsono bičiulis.

2010-ųjų rugpjūtį buvo paskelbta, kad aktorius serga gerklės vėžiu, jam bus atliekamas švitinimas ir chemoterapija. Neseniai paskelbta, kad visgi M.Douglasui buvo ne gerklės, o liežuvio vėžys.

Brazilijos futbolo žvaigždė Maiconas turėjo būti pavadintas Michaelo Douglaso garbei. Futbolininko tėvas buvo didžiulis Kirko Douglaso gerbėjas ir norėjo savo sūnų pavadinti aktoriaus sūnaus vardu. Bėda ta, kad brazilas nemokėjo nei skaityti, nei rašyti, o už jį vaiko vardą užrašęs valdininkas vietoj vardo Michaelas užrašė „Maiconas“. Pilnas sportininko vardas – Maiconas Douglasas Sisenando.

Pagal politines pažiūras M.Douglasas yra demokratas, jis yra aukojęs pinigų Barackui Obamai.

M.Douglasas apie filmus: „Nežiūriu filmų savo malonumui. Man patinka leisti laisvalaikį žiūrint sporto varžybas. Juk, priešingai nei filmuose, jose negali nuspėti baigties.“

Apie Los Andželą ir kitus JAV miestus: „Būdami aktoriumi nevažiuokite į Los Andželą, nebent ten jau turėtumėte darbą. Jei jo neturite, tai – viena labiausiai depresiją ir liūdesį keliančių vietų, Los Andžele net centro nėra. Mane labiausiai žavi žmonės iš Čikagos. Holivudas – tai mada, Niujorkas – kalbos, o Čikaga – darbas.“

Apie C.Zeta-Jones: „Ji ne tik graži, bet ir labai išmintinga, talentinga, puiki mama, mes puikiai vienas kitą suprantame ir myliu ją labiau už viską. Ji – mano gyvenimo moteris, svajonė.“

Apie kerštą: „Kerštas – labai gera motyvacija, žinoma, jei mokate jį suvaldyti. Manau, tai sveika.“

Apie uždarbį: „Aktoriams mokama už tai, kad jie būtų savanaudžiai ir domėtųsi tik savimi.“

Apie filmus, kuriuose pasakojama apie vyresnius asmenis: „Na, jie tiesiog grįžo į kino teatrus. Apėjome ratą. Buvo laikas, kai filmai buvo skirti vaikams, bet dabar jie juos žiūri per savo „iPad“. O štai vyresnė publika kaip tik nori pakeisti aplinką ir išeiti iš namų.“

Kas nutinka Las Vegase, ten ir pasilieka, tačiau ši „Paskutinį kartą Vegase“ istorija negalėjo likti nepapasakota. Neabejotinai kiečiausia aktorių grupė – Michaelas Douglasas, Robertas De Niro, Morganas Freemanas bei Kevinas Kline‘as – atkeliauja į Lietuvos kino teatrus itin šmaikščioje komedijoje, kurią žiūrovai išvysti galės jau nuo lapkričio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)