Filme, kuriame žemė maišosi su dangumi, parodoma, kaip sovietų bandymas užimti dešinįjį Volgos krantą, kur bazuojasi vokiečių kariai, nepavyksta. Puolimas sustabdomas ir tik kapitono Gromovo žvalgams pavyksta pasiekti kitą krantą ir įsikurti viename namų. Jiems duodamas įsakymas išlaikyti pozicijas bet kokia kaina. Be keleto tik stebuklo dėka išlikusių sovietų karių žvalgai naujojoje savo tvirtovėje aptinka ir paskutinę jos gyventoją – 19-metę Katią.

Nurodymą atkovoti rusų užimtą namą gauna vokiečių karininkas Kanas. Liejantis šimtų tūkstančių karių ir gyventojų kraujui užgimsta jautri meilės istorija, o herojams tenka ne tik panaudoti ginklus, bet ir pademonstruoti charakterių tvirtumą.

Stalingrado mūšiu vadinami koviniai veiksmai, vykę nuo 1942 metų liepos 17 dienos iki 1943 metų vasario 2 dienos Stalingrado mieste ir jo apylinkėse, kai Sovietų sąjungos pajėgos mėgino apginti miestą ir sunaikinti stiprią strateginę vokiečių bazę Dono ir Volgos tarpupyje.

Kadrai iš filmo „Stalingrad“ - DELFI nuotraukų galerijoje:

Ši, didžiausia sausumoje vykusi Antrojo pasaulinio karo kova, drauge su Kursko mūšiu, tapo lemiamu posūkiu viso karo eigoje. Tiesa, aukų skaičiai buvo išties milžiniški – apytiksliais skaičiavimais kariaujančios pusės bendroje sumoje vien Stalingrado mūšyje prarado daugiau kaip 2 milijonus žmonių.

Naujosios juostos „Stalingradas“ režisierius – žinomas Rusijos aktorius, prodiuseris ir režisierius Fiodoras Bondarčiukas, sukūręs tokius populiarumo sulaukusius filmus kaip „9-oji kuopa“, „Gyvenama sala“, „Gyvenama sala 2 : Susirėmimas“ ir daugybę kitų.

Filme „Stalingradas“ žiūrovai išvys būrį talentingų Rusijos aktorių bei kviestinių profesionalų iš Vokietijos kino pasaulio, tokių kaip aktorius Thomas Kretschmannas. Beje, būtent naujoji F. Bondarčiuko juosta tapo pirmuoju pilno metro rusišku meniniu filmu, kuris nuo pradžių iki galo buvo filmuotas naudojantis IMAX 3D technologija. Jo biudžetas – 30 milijonų JAV dolerių.

Šešių vyrų, ginančių savo namus istorija ir dramatiški karo vaizdai filme „Stalingradas“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus lapkričio 29 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)