Žiūrovai galės pamatyti Dariuszo Gajewskio filmą „Varšuva”, pasakojantį apie ketverto į Varšuvą naujo gyvenimo ieškoti atvykusių žmonių nuotykius, režisierės Magdalenos Piekorz juostą „Randai”, sukurtą šių metų vasarį Vilniuje viešėjusio lenkų rašytojo Wojciecho Kuczoko romano motyvais. Taip pat bus parodyta Wojciecho Smarzowskio komedija „Vestuvės” ir šiuolaikinė bene šimtmetį skaičiuojančio siurrealizmo šedevro interpretacija „Karalius Ūbas”, kuriame puikius vaidmenis sukūrė Katarzyna Figura ir Janas Peszekas.

Programoje taip pat - dviejų jaunų nepriklausomų režisierių filmai: Konrado Niewolskio „Simetrija” apie kalėjimo gyvenimą jauno neteisingai nuteisto žmogaus akimis ir Przemysławo Wojcieszeko „Žemyn spalvota kalva”, pasakojantis apie problemas, su kuriomis susiduria sparčiai besikeičiančioje provincijoje gyvenantis jaunimas. Dar viena premjera – populiarios lenkų rašytojos Olgos Tokarczuk apsakymo motyvais sukurta juosta „Miltienė” (rež. Ryszardas Brylski), pasakojanti apie jaunos našlės ir jos nepilnametės dukters klajones ieškant merginos vaiko tėvo.

Bus parodytas trumpametražis animacinis filmas suaugusiems „Kritimo menas”, kurio režisierius - Tomaszas Bagiński, žinomas kaip „Oskarui” nominuoto animacinio filmo „Katedra” autorius. Kitas animacinis filmas skirtas vaikams. Tai - pilnametražis pasakojimas apie Gluosnių įlankoje gyvenančią ondatrų šeimyną - Serafiną, Melaniją ir jų mažylius bei apie žiurkino Archibaldo nuotykius mieste. Filmas - garsaus grafiko ir satyriko Wiesławo Ziębos kūrinys.

Rubrikoje „Filmo sugrįžimas“ žiūrovai turės progą prisiminti Andrzejaus Wajdos 1968 m. sukurtą filmą „Viskas parduodama“ (kurį sukurti paskatino Federico Fellini „Aštuoni su puse“) ir jame vaidinusius puikius aktorius: Beatą Tyszkiewicz, Elżbietą Czyżewską, Andrzejų Łapiskį ir Danielį Olbrychskį.

Be vaidybinių ir animacinių filmų taip pat bus parodyti vaizdo klipai, sukurti Lenkijoje po 1989 m. politinių permainų. Į du vakarus suskirstytas video filmų programas pristatys meno istorikas Sebastian Cichocki. Pirmą kartą Lenkjos kino savaitėje bus parodyti geriausi praeitų metų vaizdo klipai, kurių autoriai – kasmet Gdanske vykstančio vaizdo klipų festivalio "Yach Film" laureatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją