Artėjant intriguojančio filmo premjerai, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie itin ekstremalius pojūčius mėgstantį ir „Hobito“ filmuose slibinui Smogui balsą paskolinusį aktorių. Beje, naujuosiuose „Hobito“ trilogijos filmuose jam teko ir Tamsos Valdovo (kitur vadinamo Nekromantu) vaidmuo.

37-erių vyro pilnas vardas – Benedictas Timothy Carltonas Cumberbatchas, tačiau bičiuliai jį vadina tiesiog Benu.

Aktoriaus ūgis – 183 cm.

Abu B.Cumberbatcho tėvai – aktoriai, Timothy Carltonas (tikrasis vardas – Timothy Carltonas Cumberbatchas) ir Wanda Ventham.

Mokykloje Benedictas dalyvavo dramos būrelio veikloje, vaidybos mokytojai negailėjo jam pagyrų. Taip pat vaikinas žaidė regbį, vėliau mokėsi meno ir tapė aliejiniais dažais.

B.Cumberbatchas lankė Harrow internatinę berniukų mokyklą, kuri yra viena seniausių, gerbiamiausių ir brangiausių visoje Jungtinėje Karalystėje.

Baigęs mokslus Harrow B.Cumberbatchas vieneriems metams išvyko į Tibetą, kur vienuolynė mokė vienuolius anglų kalbos. Vėliau jis įstojo į Mančesterio universitetą, kur studijavo dramą ir vaidybą.

Išskirtiniai B.Cumberbatcho bruožai – veriančios mėlynai žalios akys, ryškūs skruostikauliai.

Filmuose aktorius dažniausiai vaidina aukštuomenės vyrus, inteligentiškus ir talentingus herojus.

Aktorius tapo pagrobimo auka Pietų Afrikoje, kuomet filmavosi 2005-ųjų juostoje „To the Ends of the Earth“. Buvo pagrobtas automobilis, kuriame jis buvo. Nors nusikaltėliai grasino ginklu, B.Cumberbatchas pasakojo, kad jam pavyko įtikinti pagrobėjus jį paleisti motyvuojant silpna sveikata ir tuo, kad jiems nereikia anglo lavono.

B.Cumberbatchas yra geras Jameso McAvoy‘aus, Tomo Hardy, Jonny Lee Millerio ir Martino Freemano bičiulis.

Aktorius yra didžiulis Roberto Downey jaunesniojo gerbėjas. Įdomu tai, kad abu jie yra įkūniję Šerloką Holmsą, tik R.Downey jaunesnysis filmuose, o B.Cumberbatchas – BBC televizijos seriale.

Dėl Šerloko Holmso vaidmens B.Cumberbatchas numetė daug svorio, nes norėjo legendinį detektyvą parodyti kaip labai aukšto intelekto žmogų, kuris „daugiau dėmesio skiria proto nei kūno maitinimui“.

Filmuodamasis 2011-ųjų juostoje „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ (angl. „Tinker Tailor Soldier Spy“) aktorius labai susidraugavo su kolega Gary Oldmanu.

B.Cumberbatcho senelis Henry Carltonas Cumberbatchas buvo ordinais įvertintas povandeninio laivo generolas, tarnavęs abiejuose pasauliniuose karuose bei ryški Londono aukštuomenės figūra.

Portalo Ancestry.ca žiniomis aktorius yra tolimas garsaus astronauto Chriso Hadfieldo giminaitis.

Pirmiausia universitete aktorius norėjo studijuoti teisę, tačiau galiausiai pasirinko vaidybą. Taip pat B.Cumberbatchas teigė, jog norėtų būti neurochirurgu, jei nebūtų aktoriumi.

Aktorius turi heterochromiją, šią „mutaciją“ jo bičiulis Jamesas McAvoy‘us nupasakoja 2011-ųjų filme „Iksmenai: pirma klasė“, tai reiškia, kad aktoriaus akių rainelės yra skirtingos, jos turi skirtingą mėlynos, žalios ir auksinės spalvų derinį.

2013-aisiais B.Cumberbatchas buvo įtrauktas į „Entertainment Weekly“ naujai sugalvotą Holivudo apžvalgą, kurioje buvo įvardinti „50-imt kiečiausių, kūrybingiausių pramogų pasaulio atstovų, suteikiančių neįtikėtino populiarumo bet kokiems darbams“.

Anksčiau B.Cumberbatcho gerbėjos buvo pasivadinusios „Cumberbitches“ (liet. vulg. Cumberbatcho kalės), tačiau aktorius buvo nepatenkintas tokiu vardu, tad galiausiai jis buvo pakeistas į „CumberCollective“.

B.Cumberbatchas yra didelis ekstremalaus sporto gerbėjas, jam patinka šuoliai parašiutu, skrydžiai oro balionu, nardymas, slidinėjimas ir važinėjimasis sportiniu motociklu.

2013-aisiais B.Cumberbatchas pateko į žurnalo „Tatler“ žaviausių Didžiosios Britanijos žmonių sąrašą. Jis tik šiek tiek atsiliko nuo Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II ir užėmė aukštesnę poziciją nei Kembridžo hercogienė Catherine.

Šių metų rugsėjį aktorius papuošė „The Hollywood Reporter“ leidinio „New A-List“ viršelį.

Žurnalo „Empire“ 2013-ųjų „100 seksualiausių kino žvaigždžių“ sąraše B.Cumberbatchas užėmė pirmąją vietą.

B.Cumberbatchas garsėja kaip filantropas, jis ne sykį buvo atidavęs savo piešinius ir eskizus labdaros akcijoms ir įvairioms organizacijomis.

Aktoriaus mama norėjo, kad jis pasikeistų savo sceninį vardą, nes „Cumberbatchas“, jos teigimu, skamba senamadiškai ir keistai, juolab jį sunku ištarti. Tačiau B.Cumberbatchas nutarė pavardės nekeisti.

B.Cumberbatchas turi puikų balsą ir gali dainuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)