Filme „Pabėgimo planas“ tvirto stoto ir grėsmingos išvaizdos aktoriui teko vieno kalėjimų prižiūrėtojų Dreiko vaidmuo. Artėjant trilerio premjerai kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie 48-erių V.Joneso karjerą ir gyvenimą.

Tikrasis aktoriaus vardas – Vincentas Peteris Jonesas, dar jis pažįstamas pravarde The Axe (liet. Kirvis).

V.Joneso ūgis – 188 cm.

Visų pirma V.Jonesas išgarsėjo kaip profesionalus futbolininkas, pasižymėjęs itin kietu žaidimu. Jo vardas tapo itin žinomas po to, kai vienam priešininkų, Paului Gascoigne‘ui, jis sugriebė už klyno ir buvo nufotografuotas.

V.Jonesas yra žaidęs už šias Anglijos futbolo lygos komandas: „Wimbledon“, „Leeds United“, „Sheffield United“, „Chelsea“ ir „Queens Park Rangers“. Tarptautinėje arenoje jis žaidė už Velso rinktinę, į kurią pateko dėl to, kad jo senelis buvo kilęs iš Velso.

V.Jonesas buvo pripažintas kaltu dėl užpuolimo ir sveikatos sutrikdymo, po to kai 1997-ųjų lapkritį susipešė su kaimynu.

Pirmąsyk didžiajame kine V.Jonesas pasirodė 1998-ųjų Guy Ritchie filme „Lok, stok arba šauk“ (angl. „Lock, Stock and Two Smoking Barrels“) būdamas 33-ejų.

1994-aisiais, dar būdamas futbolininku, V.Jonesas vedė Tanyą Terry, kurios pirmasis sutuoktinis buvo futbolininkas Steve‘as Terry. Ji turi dukrą iš pirmosios santuokos, o su aktoriumi susilaukė sūnaus Aarono. Šis tarnauja Didžiosios Britanijos armijoje.

V.Jonesas su žmona ir jos dukra gyvena Los Andžele.

Aktoriui kine dažniausiai tenka brutalūs vaidmenys, nors neretai – su humoro gaidele. Dažniausiai ekrane jį išvysti galima vaidinantį trenerius, chuliganus ir nusikaltėlius.

Per savo futbolininko karjerą V.Jonesas pelnė 33 įvarčius, o išvarytas iš aikštės buvo daugiau kaip dešimt kartų.

V.Jonesui priklauso greičiausiai geltoną kortelę gavusio profesionalaus futbolininko rekordas. Tam jam prireikė tik trijų sekundžių.

Aktoriui uždrausta skraidyti „Virgin Atlantic“ oro linijomis po to, kai skrisdamas į Tokiją jis sukėlė muštynes.

2002-aisiais V.Jonesas pareiškė palaikantis Britų konservatorių partiją.

V.Jonesas yra geras veiksmo filmų žvaigždės Jasono Stathamo bičiulis.

V.Jonesas yra suformavęs futbolo komandą, pavadinimu Holivudo visų žvaigždžių futbolo klubas (Hollywood All Stars Football Club (HASFC), nors anksčiau jau egzistavo kita Holivudo futbolo rinktinė – „Hollywood United Football Club“. Pastarąją V.Joneso komanda įveikė pirmojo sezono metu.

V.Jonesas pristatė 1992-aisiais išleistą filmą „Soccer‘s Hard Men“. Juostoje buvo dalijami patarimai, kaip tapti kietu vyruku aikštėje. Dėl šio filmo aktorius buvo nubaustas 20 tūkst. svarų sterlingų bauda ir pusmečio draudimu išeiti į aikštę (atidedant trejiems metams) už tai, kad sumenkino futbolo sporto reputaciją.

Amerikos žiūrovai apie V.Jonesą sužinojo pasirodžius 2000-ųjų filmui „Dingti per 60 sekundžių“ (angl. „Gone in 60 Seconds“), kuriame jis suvaidino Sfinksą.

V.Jonesas yra vaidinęs Kazachstano, Vengrijos ir Japonijos filmuose.

Aktorius yra pasižymėjęs ir kaip atlikėjas – 2002-ųjų lapkritį V.Jonesas išleido bliuzo ir soul stiliaus dainų albumą „Respect“.

Anglijos dainininkė Joss Stone pakvietė V.Jonesą prisidėti prie jos trečiojo albumo „Introducing Joss Stone“ kūrimo. Aktoriaus balsą klausytojai gali išgirsti pirmojoje 2007-aisiais išleisto albumo dainoje „Change (Vinnie Jones Intro)“.

2002-ųjų gegužę V.Jonesas pasirodė grupės „Westlife“ dainos „Bop Bop Baby“ vaizdo klipe.

1998-aisiais V.Jonesas išleido savo autobiografiją „Vinnie: The Autobiography“, vėliau ji buvo perspausdinta įtraukiant informaciją apie pirmąjį jo pasirodymą kine, filme „Lok, stok arba šauk“.

V.Jonesas apie kino kritikus: „Jie apie kiekvieną filmą, kuriame nusifilmuoju, sako, kad jis man bus paskutinis. Tačiau tų filmų vis daugiau ir daugiau.“

Apie politiką: „Esu konservatorius, tačiau kalbu dirbantiesiems. Galiu rasti bendrą kalbą ir su vaikinais aludėje, ir su Princu Andrew. Suprantu abu lygius. Niekada nepasakyčiau „ne“ premjero postui.“

Apie Angliją: „Tai nebėra ta šalis, kurioje užaugau. Tai – Europos šalis. Jei kas nors jums užrištų akis Los Andžele ir įsodintų į lėktuvą, atskridę į vieną Londono oro uostų negalėtumėte pasakyti, kur esate.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)