Renginio metu buvo paskelbta, kad daugiausiai publikos simpatijų šiemet atiteko dramai iš Saudo Arabijos „Vadžda“. Jis yra pirmasis vaidybinis Saudo Arabijos filmas.

Jis yra nominuotas Oskarui geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje. Kad nesukeltų vietinių musulmonių nepasitenkinimo, filmo „Vadžda“ režisierė Haifaa Al-Mansour filmavimo metu tam tikrose šalies sostinės Rijado dalyse turėjo slėptis autobuse ir su filmavimo komandoje dirbančiais vyrais galėjo bendrauti tik per atstumą. Konservatyvi Saudo Arabijos visuomenė laikosi griežtų lyčių segregacijos taisyklių, draudžiančių vyrams ir moterims būti kartu, jeigu jų nesieja giminystės ryšiai.

Festivalio lankytojai jau ketvirtus metus iš eilės balsuoja už labiausiai patikusį filmą. Šiemet antrą ir trečią vietas pasidalijo Giedrės Beinoriūtės dokumentinis filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“ ir kroatų režisieriaus Vinko Brešano drama „Kunigo vaikai“. Pastarasis filmas dar bus rodomas Vilniuje, kino teatre „Pasaka“ šį pirmadienį.

Šiuo metu Kauno kino festivalio programa svečiuojasi Vilniuje: iki spalio 13 dienos filmai rodomi sostinės ŠMC kino salėje, kino centre „Skalvija“, kino teatre „Pasaka“ ir „Multikino“. Spalio 11 – 13 dienomis festivalis svečiuosis Panevėžyje, o spalio 18 – 20 dienomis – Klaipėdoje ir Šiauliuose.Daugiau informacijos www.kinofestivalis.lt.

Renginio akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją