Artėjant filmo „Pabėgimo planas“, kuriame žiūrovai išvys didingiausia visų laikų pabėgimą iš „saugiausio pasaulyje kalėjimo“, lietuviškajai premjerai, kviečiame sužinoti naujų ir primirštų detalių apie S.Stallone.

Niujorke gimusio aktoriaus pilnas vardas – Sylvesteris Gardenzio Stallone.

S.Stallone turi daug pravardžių: Sly; Michaelas (taip jį vadino paauglystėje); The Italian Stallion (liet. Itališkas eržilas); Binky (taip jį vadino mama) bei Sly Stallone.

Aktoriaus ūgis – 177 cm.

S.Stallone proveržio kino pasaulyje filmu tapo 1974-ųjų „The Lord's of Flatbush“, kuriame pasakojama apie jaunųjų Bruklino gangsterių grupuotę.

S.Stallone 1976-ųjų filmo „Rokis“ scenarijų parašė įkvėptas 1975-aisiais vykusios Muhammado Ali ir Chucko Wepnerio kovos Klivlande. Ši juosta tapo ne tik kino pasaulio legenda, bet ir buvo nominuota net 10-čiai „Oskarų“, laimėjo Geriausio filmo statulėlę bei pradėjo vieną finansiškai sėkmingiausių kino frančizių per visą kino istoriją.

S.Stallone buvo vedęs trissyk. Būdamas 28-erių jis prie altoriaus nusivedė Sashą Czack. Su ja aktorius susilaukė dviejų sūnų – Sage’o Moonbloodo (jis mirė 2012-ųjų liepą nuo širdies smūgio) ir Seargeoh‘o, kuriam vaikystėje buvo diagnozuotas autizmas. S.Czack ir S.Stallone išsiskyrė 1985-ųjų vasarį, o tų pačių metų gruodį jis vedė aktorę ir modelį Brigitte Nielsen. Antroji kino žvaigždės santuoka truko dvejus metus. 1997-ųjų gegužę S.Stallone vedė buvusį modelį ir verslininkę Jennifer Flavin, su kuria susilaukė trijų dukterų.

Laisvalaikiu S.Stallone mėgsta tapyti ir laiko Leonardą Da Vinci savo dievaičiu.

Drauge su Bruce‘u Willisu ir Arnoldu Schwarzeneggeriu buvo restoranų tinklo „Planet Hollywood“ bendrasavininkas.

S.Stallone gimimo metu buvo pažeistas veido nervas, tad apatinė kairioji jo veido dalis buvo dalinai paralyžiuota, dėl to garsenybė negalėjo normaliai ir raiškiai kalbėti, negalėjo pilnai atmerkti akių.

Kai S.Stallone buvo 15-a, jo klasės draugai skyrė jam visai nemalonų titulą – „Žmogaus, kuris greičiausiai gyvenimą baigs elektros kėdėje“, mat jis buvo užkietėjęs mušeika.

S.Stallone tėvas Frankas Stallone buvo imigrantas iš Italijos, kirpėjas, o jo motina Jackie – ekscentriška asmenybė, mėginusi šlovės pasiekti kaip astrologė ir moterų imtynių vadybininkė.

S.Stallone nepatinka jo vardas. Jo motina buvo aktoriaus Tyrone‘o Powerio gerbėja ir pirmiausia norėjo pavadinti jį Tyrone‘u, tačiau S.Stallone tėvas pakeitė vardą gimimo liudijime į Sylvesterį Gardenzio. Pats aktorius save vadina Sly.

Aktoriaus motina Jackie Stallone yra didelė Jackie Chano gerbėja. S.Stallone su juo yra geri bičiuliai.

Gavęs atleto stipendija S.Stallone lankė Majamio universitetą.

S.Stallone atsisakė Džono Makleino vaidmens 1988-ųjų filme „Kietas riešutėlis“, ši rolė atiteko Bruce‘ui Willisui ir tapo kone legendine.

Aktorius yra vienas daugiausiai „Auksinių aviečių“ statulėlių – kino pasaulio „anti-Oskarų“ – pelniusių aktorių.

2000-aisiais „Auksinės avietės“ apdovanojimų fondas įteikė S.Stallone specialų „Prasčiausio amžiaus aktoriaus“ apdovanojimą.

2004-aisiais S.Stallone įkūrė maisto papildų kompaniją „InStone“, kuri kuria proteino pudingą, testosterono, energijos skatinimo priemones bei proteino kokteilius.

2005-ųjų kovą aktorius pasirodė ant savo pirmojo mėnesinio žurnalo „Sly“ viršelio. Vėliau jis puošė kiekvieno žurnalo viršelį ir rašydavo daugumą straipsnių bei interviu pats.

2005-ųjų gegužę S.Stallone išleido paties rašytą knygą „Sly Moves: My Proven Program to Lose Weight, Build Strength, Gain Will Power, and Live Your Dream“.

S.Stallone yra cigarų mėgėjas ir dabar teigia kas savaitę susitinkantis su kolega ir bičiuliu A.Schwarzeneggeriu surūkyti po cigarą ir pasišnekučiuoti.

Aktorius yra didelis Bolivudo filmų gerbėjas.

1984-ųjų filme „Rhinestone“ S.Stallone visas savo partijas sudainavo pats.

1988-aisiais aktoriui buvo pasiūlyti 4 mln. JAV dolerių už tai, kad jis nusifilmuotų amerikietiško alaus reklamoje, tačiau reklamos užsakovai pareikalavo, kad S.Stallone nusikirptų plaukus. Jis atsisakė, tuomet jam buvo pasiūlytas papildomas milijonas „kirpimui“, tačiau jis nesusiviliojo ir tokiu pasiūlymu.

Savąją žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje S.Stallone gavo 1984-ųjų birželio 14-ąją.

Scena, kurioje S.Stallone yra nuogas, iš 1993-ųjų filmo „Visa griaunantis“ (angl. „Demolition Man“) buvo iškirpta prieš jo pasirodymą kino teatruose, tačiau šį vaizdelį galima išvysti internete.

S.Stallone 2006-aisiais parėmė A.Schwarzeneggerio rinkimų į Kalifornijos gubernatoriaus postą kampaniją 15 tūkst. JAV dolerių.

Aktorius yra Anglijos „Everton“ futbolo klubo gerbėjas.

S.Stallone yra didelis sero Eltono Johno gerbėjas ir jo draugas.

Žinomas vyras gali prisiminti problematišką paauglystę – iki sulaukdamas 13-os jis buvo išmestas net iš 14-os mokyklų už agresyvų ir padaužišką elgesį.

Australijoje aktorius yra buvęs nubaustas už neleistinų žmogaus augimą skatinančių hormonų įvežimą į šalį.

S.Stallone apie savo kūną: „Aš nesu genetiškai geresnis nei kiti, pats sukūriau savo kūną. Vėliau per savo karjerą kūną tiek kankinau, kad dabar jo dalys laikosi kartu tik dėl gerų klijų.“

Apie išvaizdą: „Puikiai atrodau tarp trečios ir aštuntos popiet, po to viskas ritasi nuokalnėn. Ir nefotografuokite manęs ryte.“

Apie moteris: „95 proc. viso laiko moterys yra teisios. Jos gali būti jausmingos, tačiau jei jos sako, kad tavo batai prastai atrodo ar kaklaraištis negerai užrištas, jos teisios.“

Apie A.Schwarzeneggerį: „Dabar jis mano geriausias draugas. Tai šiek tiek keista, nes kadaise buvome didžiausi varžovai.“

Apie politiką: „Jei politikai sakytų tiesą, juos visus atleistų, o Vašingtonas būtų tiesiog didelė stovėjimo aikštelė. Liūdna, bet tai tiesa.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)