„Turbūt daugeliui mokykla asocijuojasi su vaikais, vaikų džiaugsmu, juoku. Tačiau kaip bebūtų gaila, yra ir tamsioji pusė - patyčios, smurtas mokykloje. Mes negalime apie tai nekalbėti, mes negalime to toleruoti, mes privalome užkirsti tam kelią, - DELFI sakė D. Petrikauskas. - Esu karate mokytojas, todėl kone kasdien tenka lankytis mokyklose, matyti vaikų elgesį pertraukų metu, stebėti juos po pamokų. Taip ir kilo mintis sukurti trumpametražį filmą apie patyčias mokykloje.“

Anot D. Petrikausko, šio filmo pagrindinis tikslas yra priversti vaikus bent šiek tiek susimąstyti apie netinkamą savo ir kitų bendraamžių elgesį.

„Galbūt pažiūrėję šį filmą vaikai išvys personažą, kuris atitinka būtent juos pačius ir pamatys savo elgesį iš šalies. Bus proga įvertinti jį ir pasvarstyti, kad vieną dieną ir jiems taip gali nutikti, - pasakojo kiokušin karatė čempionas. - Vaikas - tai besiformuojantis organizmas, kuriam ir iš pirmo žvilgsnio ne itin reikšmingas įskaudinimas gali visiškai pakeisti jo pasaulėžiūrą.“

Filmas „NEskatink smurto - NEtoleruok patyčių“ ragina ir vyresniuosius nebūti abejingiems aplinkinių problemoms.

„Didelių žygdarbių nereikalaujantis jūsų pilietiškumas gali pakeisti likimą ar net išgelbėti gyvybę“, - neabejoja Darius.

Filmas išskirtinis ne tik socialine idėja, bet ir tuo, kad pagrindiniai aktoriai yra 7-8 metų vaikai atliekantys sudėtingus kaskadinius triukus, kurių paslapčių išmokė pats D. Petrukauskas. Trumpametražio filmo premjera įvyks spalio mėnesį kartu su labdaros renginiu, skirtu vaikams.

Beje, kino pasaulis D. Petrikauskui nėra svetimas. Jis naujausiame režisieriaus Emilio Vėlyvio filme „Redirected“ nusifilmavo kaip aktorių Dalielio Johno Williamso ir Danielio Nehme dubleriu. Prieš metus jis atliko boksininko vaidmenį ispanų filme „Chronicle Beyond the Border“.

Filmo „NEskatink smurto - NEtoleruok patyčių“ filmavimo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)