Artėjant fantastinio trilerio lietuviškajai premjerai, kviečiame iš arčiau susipažinti su likimo vėtyta ir mėtyta, asmeninių dramų išgyvenusia, tačiau oria išlikti sugebėjusia 49-erių S.Bullock. Beje, už vaidmenį juostoje „Gravitacija“ aktorė nusipelnė net iškilmingo Holivudo aktorės (angl. „Hollywood Actress Award“) apdovanojimo, kuris už pribloškiančią vaidybą jai bus įteiktas per 17-ąją Holivudo kino apdovanojimų įteikimo ceremoniją spalio 21 dieną.

JAV, Virdžinijos valstijoje, gimusios aktorės pilnas vardas – Sandra Annette Bullock.

Aktorės pravardės: Sandy; America's Sweetheart (liet. Amerikos numylėtinė), The Girl Next Door (liet. neišsišokanti, maloni ir miela mergina)

S.Bullock ūgis – 171 cm.

Aktorės tėvas – Johnas W. Bullockas, buvęs JAV Kariuomenės darbuotojas, dalį laiko dirbęs balso lavinimo mokytoju. S.Bullock motina, buvo Helga Mathilde Meyer – Vokietijoje gimusi operos daininkė ir balso lavinimo mokytoja. Ji sirgo vėžiu, jos gyvybė užgeso 2000-aisiais.

Vaikystėje Sandra su tėvais ir jaunesne seserimi Gesine gyveno nuolat keliaudami. Nuo mažų dienų būsima aktorė nuolat pasirodydavo vaikų choro sudėtyje, kai tokio prireikdavo operoms, kuriose dainavo jos motina.

S.Bullock sesuo Gesine Bullock-Prado anksčiau buvo S.Bullock prodiuserinės kompanijos „Fortis Films“ viceprezidentė, tačiau dabar ji dirba savo malonumui – kepa pyragaičius ir pyragus.

Vaidindama 1996-ųjų juostoje „Two If by Sea“ S.Bullock suprato esanti alergiška žirgams, nors jie jai labai patinka.

S.Bullock pakeitė 1995-ųjų filme „Kol tu miegojai“ (angl. „While You Were Sleeping“) vaidinti turėjusią Demi Moore.

S.Bullock pati sukūrė dainą „Heaven Knocking On My Door“ ir ją atliko 1993-ųjų filme „Ir visa tai – meilė“ (angl. „The Thing Called Love“).

1993-ųjų filme „Visa griaunantis“ (angl. „Demolition Man“) S.Bullock pakeitė kolegę Lori Petty.

Vidurinėje mokykloje S.Bullock buvo palaikymo komandos šokėja ir užsiėmė gimnastika. Jos bendraklasiai buvo aktorei skyrę „Žmogaus, praskaidrinsiančio dieną“ vardą.

„US Magazine“ skaitytojai S.Bullock geriausia aktore išrinko dar 1995-aisiais.

Aktorė turi randą ant galvos, jį S.Bullock „įsitaisė“ įkritusi į ežerą ir susipjausčiusi į akmenį.

Jaunesnioji Sandros sesuo Gesine vaikystėje buvo sulaužiusi S.Bullock nosį. Mergaitė netyčia vožė seseriai alkūne, atidarinėdama garažo vartus.

Ruošdamasi vaidmeniui 2000-ųjų filme „28 dienos“ (angl. „28 Days“) S.Bullock kurį laiką praleido reabilitacijos klinikoje, kad įsijaustų į savo rolę.

Aktorė nesuskaičiuojamą galybę kartų buvo įtraukta į žurnalų „People“, „Empire“ ir daugybės kitų seksualiausių ir gražiausių aktorių sąrašus.

S.Bullock buvo svarstoma pagrindiniam vaidmeniui 1999-ųjų filme „Pabėgusi nuotaka“, tačiau galiausiai pasirinkta buvo Julia Roberts.

Aktorė laisvai kalba vokiškai.

S.Bullock buvo susižadėjusi su amerikiečių aktoriumi Tate’u Donovanu, kurį sutiko filmo „Love Potion No. 9“ filmavimo aikštelėje, jų santykiai truko ketverius metus. Iki tol ji yra susitikinėjusi su futbolo žaidėju Troy Aikmanu, aktoriais Matthew McConaughey ir Ryanu Goslingu.

Prie altoriaus S.Bullock nusivedė motociklų kūrėjas ir laidos „Monster Garage“ vedėjas Jesse Jamesas, tačiau po jo neištikimybės skandalo aktorė su juo oficialiai išsiskyrė 2010-aisiais.

S.Bullock yra pasirodžiusi Bobo Schneiderio 2000-ųjų vaizdo klipe „Round and Round“.

Ankstyvoje vaikystėje aktorė šoko baletą.

S.Bullock priklauso namas Austine, Teksase, kur buvo filmuotos kai kurios 2000-ųjų filmo „Mis slaptoji agentė“ (angl. „Miss Congeniality“) scenos.

Norėdama numesti svorio aktorė dažniausiai pasikliauja senovinė kinų akupunktūros technika.

Aktorė garsėja dosnumu ir labdaringa veikla – ji paaukojo milijoną JAV dolerių Raudonajam Kryžiui po rugsėjo 11-osios teroristų atakų 2001-aisiais, tiek pat ji skyrė šiai organizacijai po Aziją niokojusio cunamio 2004-aisiais, o 2010-aisiais dar milijoną dovanojo organizacijai „Doctors Without Borders“ padėjusiai žemės drebėjimo Haityje aukoms. Taip pat ji aktyviai remia gyvūnų teises, sergančiuosius AIDS, vėžiu ir turinčius negalią.

Baigusi koledžą S.Bullock yra dirbusi padavėja Niujorke.

Mokykloje Sandra kentė patyčias dėl to, kad vilkėjo senamadiškus drabužius, pirktus Vokietijoje.

Aktorė negali pakęsti miuziklų ir yra pasižadėjusi juose niekada nevaidinti.

Aktorius ir režisierius Robertas Duvallis sužadino S.Bullock susidomėjimą salsos šokiu. S.Bullock taip pat gali šokti tango ir flamenko šokius.

Kolegos George‘as Clooney ir Tomas Cruise‘as juokais įmetė S.Bullock į baseiną per režisieriaus, scenaristo ir prodiuserio Joelio Schumacherio gimtadienio vakarėlį 2000-aisiais.

S.Bullock yra režisavusi vieną filmą, kuriam pati parašė scenarijų, tai 1998-ųjų juosta „Making Sandwiches“.

Vaikystėje ir paauglystėje S.Bullock yra gyvenusi Austrijoje ir Vokietijoje.

Aktorės senelis iš motinos pusės buvo mokslininkas, dirbęs raketų tyrimų srityje Vokietijoje.

Pirmąsyk į sceną S.Bullock žengė būdama 5-erių, ji suvaidino murziną čigoniukę operoje „Čigonų baronas“.

Nuo 8-erių aktorė grojo pianinu.

S.Bullock gyveno tame pačiame bute Los Andžele, į kurį vėliau atsikraustė Ashtonas Kutcheris. Jis apie tai sužinojo netyčia gavęs S.Bullock adresuotų laiškų.

Jei nebūtų tapusi aktore, S.Bullock teigė būtų buvusi rašytoja.

1997-aisiais S.Bullock gavo nardymo licenciją.

S.Bullock bičiuliaujasi su šiomis garsiomis moterimis: Nicole Kidman, Renee Zellweger, Samantha Mathis, Heidi Klum ir Meryl Streep.

Aktorė prisipažino bijanti skraidyti lėktuvais po to, kai 2000-aisiais patyrė lėktuvo avariją.

2010-ieji aktorei buvo itin dramatiški – kovą S.Bullock buvo apdovanota „Oskaru“ Geriausios aktorės kategorijoje už vaidmenį filme „Nematoma pusė“ (angl. „The Blind Side“), o netrukus po to žiniasklaidoje pasklido informacija apie jos dabar jau buvusio vyro Jesse Jameso neištikimybę. Iki tol pora buvo įsivaikinusi berniuką, kuriam buvo duotas Louiso Bardo Bullocko vardas, Po aktorės skyrybų įsūnio globos teisės atiteko jai, ji įregistruota kaip vieniša motina.

Finansų naujienų tinklalapis Forbes.com 2010-ųjų rugpjūtį paskelbė S.Bullock Geriausiai apmokama Holivudo aktore. Suvaidinusi dramoje „Nematoma pusė“ ir komedijoje „Piršlybos“ (angl. „Proposal“) ji uždirbo 56 mln. JAV dolerių.

2010-ųjų gruodį žurnalas „People“ paskelbė S.Bullock Metų moterimi.

S.Bullock yra pavadinusi Keanu Reevesą vienu seksualiausių pasaulio vyrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)