Festivalyje dalyvauja ir lietuviškas filmas „Lošėjas“. Pirmą kartą kino istorijoje filmas iš Baltijos šalių pateko į „Naujųjų režisierių“ („Kutxa-New Directors“) programą. Režisieriaus Igno Jonyno filmas varžysis tarp 16 filmų iš JAV, Izraelio, Prancūzijos, Turkijos, Kosta Rikos, Graikijos, Meksikos, Kinijos, Islandijos, Rumunijos, Ukrainos, Olandijos ir Belgijos.

„Lošėjas“ pasakoja makabrišką istoriją apie prasilošusį greitosios pagalbos gydytoją Vincentą, kuriam gimsta idėja sukurti su darbu susijusį nelegalų žaidimą. Aštraus siužeto filmas su trilerio ir melodramos elementais nagrinėja etinio pasirinkimo klausimus, atskleisdamas unikalią sankirtą tarp posovietinio konformisto ir kapitalistinio laimėtojo pasaulėžiūrų.

Rugsėjo 25 dieną į pasaulinę filmo „Lošėjas“ premjerą atvyksta kūrybinė grupė: režisierius I. Jonynas, pagrindiniai aktoriai Vytautas Kaniušonis ir Los Andžele vaidinanti lietuvių menininko Jono Meko dukra Oona Mekas, scenaristas Kristupas Sabolius, operatorius Janis Eglitis, prodiuserė Uljana Kim.

1953 m. prasidėjęs San Sebastiano filmo festivalis kritikų yra vadinamas vienu svarbiausių kino įvykių pasaulyje. Šiemet jis vyksta rugsėjo 20–28 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)