Trumpametražis filmas „Pasakyk, kad neskaudės“ sukurtas Lauros Sintijos Černiauskaitės romano „Benedikto slenksčiai“ motyvais. Jame pasakojama dviejų šešiolikmečių muzikos mokyklos auklėtiniųBeno ir Vegos istorija apie pirmus kartus ir nesusipratimus, kylančius po jų.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko Severija Bielskytė ir Mantvydas Leonas Pranulis, o gamyba rūpinosi prodiuserės Klementina Remeikaitė ir Dagnė Puodžiūnaitė.

„International Film Students Meeting“– jau dvyliktą kartą rengiama filmų programa, skirta atkreipti dėmesį į jaunų kino kūrėjų darbus iš viso pasaulio. Šiais metais atrankoje dalyvavo 138 filmai, atstovaujantys 63 kino mokykloms iš 26 šalių.Iš jų buvo atrinkti 13 darbų. Į festivalįpateko filmai iš Argentinos, Irano, Ispanijos, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kubos, Prancūzijos, Serbijos, Šveicarijos, Vengrijos ir Vokietijos. Pirmą kartąšioje programoje atstovaujama Lietuvai.

M. Kavtaradzė studijuoja režisūrą Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje. Ji sukūrė filmus „Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau“ (kartu su Marija Stonyte) ir „Normalūs žmonės nesisprogdina“. Šis filmas nominuotas kaip geriausias studentiškas darbas „Sidabrinės gervės 2013“ apdovanojimuose.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)