Artėjant jau šią savaitę įvyksiančiai lietuviškajai filmo premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie 46-erių veiksmo filmų žvaigždę, prodiuserį, scenaristą ir režisierių, kurį išgarsino vaidmenys tokiuose filmuose kaip „Gelbstint eilinį Rajaną“, „Visiška tamsa“, „Rydiko kronikos“, „Greiti ir įsiutę“ ir „Trigubas X“.

Tikrasis Niujorke gimusio Vino Dieselio vardas – Markas Sinclairas Vincentas.

Aktoriaus ūgis – 182 cm.

Vinas Dieselis niekuomet nepažinojo savo biologinio tėvo, jį užaugino psichologe dirbusi motina ir patėvis.

V.Dieselis pirmąsyk su aktoryste susidūrė netikėtai – būdamas septynerių jis su draugais įsilaužė į teatrą, ketindamas jį nusiaubti. Juos sulaikė moteris, davusi kiekvienam iš padaužų po scenarijų ir po 20 JAV dolerių, su sąlyga, kad jie ateis vaidinti kasdien po mokyklos.

Būdamas 17-os V.Dieselis jau galėjo pasigirti itin tvirtu sudėjimu, tad norėdamas užsidirbti papildomų pinigų jis ėmė dirbti apsauginiu madinguose Niujorko klubuose. Būtent tuo metu jis pasikeitė vardą ir tapo Vinu Dieseliu.

Baigęs vidurinę V.Dieselis pradėjo anglų kalbos studijas Hunterio koledže, tačiau po trejų metų mokslus metė ir išvyko į Holivudą siekti aktoriaus karjeros. Tačiau jo kaip aktoriaus patirtis Holivudo prodiuseriams įspūdžio nepadarė ir po metų ieškojimų Vinas grįžo namo į Niujorką.

Motinos duota Ricko Schmidto knyga „Feature Films at used Car Prices“ įkvėpė V.Dieselį patį imtis kino – jis sukūrė trumpametražį filmą, pasakojantį apie jo kaip aktoriaus patirtį ir ieškojimus. „Multi-Facial“ pavadintą juostą sukurti prireikė mažiau nei trijų dienų, ji kainavo 3 tūkst. JAV dolerių. Filmas buvo įtrauktas į 1995-ųjų Kanų kino festivalio programą ir ten sulaukė audringos reakcijos. Būtent ši juosta padarė įspūdį Stevenui Spielbergui ir jos dėka V.Dieselis gavo vaidmenį filme „Gelbstint eilinį Rajaną“.

V.Dieselis Holivude žinomas ne tik dėl itin tvirto stoto, bet ir dėl žemo balso. Aktoriaus teigimu, jo balsas mutavo kai jis tebuvo 15-os.

Aktorius turi brolį dvynį Paulą Vincentą, kuris taip pat darbuojasi kino pramonėje. Taip pat V.Dieselis turi jaunesnį brolį Timą ir jaunesnę seserį Samanthą.

Vienas iš aktoriaus hobių – žaidimas „Dungeons & Dragons“, kurį jis prisipažino žaidęs net 24-erius metus.

Aktorius turi senovinės italų mastifų veislės šunį vardu Romanas.

2002 ir 2003-aisiais V.Dieselis pateko į žurnalo „Premiere“ šimto Galingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

V.Dieseliui buvo siūlytas pagrindinis vaidmuo 2003-ųjų filme „Drąsiaširdis“ (angl. „Daredevil“), tačiau galiausiai rolę gavo Benas Affleckas.

Būdamas paaugliu aktorius šoko breiką.

Kino studija „Revolution Studios“ norėjo, kad V.Dieselis atliktų pagrindinį vaidmenį 2004-ųjų juostoje „Pragaro vaikis“ (angl. „Hellboy“), tačiau režisierius Guillermo del Toro buvo apsisprendęs, kad šią rolę atiduos tik Ronui Perlmanui.

V.Dieselis yra reperio ir muzikos prodiuserio Kwame pusbrolis. Aktorių galima pamatyti senuose jo vaizdo klipuose.

Aktorius yra pardavinėjęs elektros lemputes telefonu.

Maždaug 2001-aisiais V.Dieselis susitikinėjo su kolege Michelle Rodriguez iš filmo „Greiti ir įsiutę“.

2008-ųjų balandį V.Dieselis su dabartine mylimąja, meksikiečių modeliu Paloma Jimenez susilaukė dukters Hanios Riley.

Aktorius yra sakęs, kad stengiasi išsaugoti santykių privatumą ir niekuomet nesifotografuos su šeima žurnalo viršeliui.

2002-aisiais V.Dieselis įkūrė vaizdo žaidimų kompaniją „Tigon Studios“.

Šiuo metu aktorius gyvena Los Andžele.

Vinas Dieselis apie pasikeitusį būdą: „Su amžiumi aš nebenoriu paguldyti žmonių ant menčių. Kartais noriu juos tiesiog apkabinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)