Dokumentinė A.Stonio kino juosta trečiadienį ir penktadienį bus pristatyta Paryžiuje, Pompidu centre, vykstančiame kino festivalyje "Cinema du Reel". Po filmo peržiūros Lietuvos režisierius turėtų susitikti ir diskutuoti su publika.

Kaip pranešė filmo prodiuseris Arūnas Stoškus, kovo pabaigoje filmas bus parodytas San Paulo (Brazilija) kino festivalio konkursinėje programoje.

Balandžio pradžioje filmas "Tas, kurio nėra" keliaus į Madrido (Ispanija), Vysbadeno (Vokietija) ir Albos (Italija) kino festivalius.

Kino juostos "Tas, kurio nėra" kopija dingo Berlyno kino festivalyje, todėl šiuo metu skubiai gaminama nauja. Tai jau ne pirmas kartas, kai A.Stonys praranda filmo kopiją - prieš porą metų Amsterdamo kino festivalio metu buvo pagrobtas krovininis automobilis, gabenęs filmus į aerouostą. Tarp pagrobtųjų kino juostų buvo ir A.Stonio filmas "Skrajojimai mėlyname lauke".

45 minučių A.Stonio dokumentinis filmas "Tas, kurio nėra" pasakoja apie kino ir teatro režisierių, aktorių A.Baltrušaitį, likimo ir susiklosčiusių aplinkybių dėka nugrimzdusį į užmarštį.

Žmogus, dirbęs su aktoriais Monika Mironaite ir Artiomu Inozemcevu, sukūręs penkis vaidybinius filmus "Lenfilmo" kino studijoje Sankt Peterburge, dirbęs su legendiniu kino režisieriumi Grigorijumi Kozincevu, šiuo metu yra visiškame visuomenės užribyje.

Filmo operatorius - Vladas Naudžius, montažas Ginto Smilgos, prodiuseris - A.Stoškus.

Pasaulinė filmo premjera įvyko 2004 metų lapkričio 21 dieną Tarptautiniame Amsterdamo dokumentinių filmų festivalyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją