„Man patinka kinas, kuris įkvepia mane pasikeisti“, – mintimis apie ją žavintį kino pasaulį, aktorės, prodiuserės kelią ir apie didžiulio dėmesio sulaukusios „Auroros“ filmavimą dalinsis Jurga Jutaitė.

Skiltyje „Iniciatyvos“ – pokalbis su pasaulinės šlovės sulaukusia lietuvių kilmės JAV rašytoja Rūta Šepetys, kuri savo bestseleriu tapusį romaną „Tarp pilkų debesų“ leido ekranizuoti ne aktyviai to siekusiems Holivudo, o Lietuvos kino kūrėjams.

Apie naujus kino projektus kūrėjai kalba laidos skiltyje ,,Viena minutė eterio“. Trečiadienio laidoje režisierė Rima Gungor pristatys kuriamą dokumentinį filmą apie Lietuvos kelią į nepriklausomybę „Game Changer: Lithuania’s Nonviolent Revolution“ (lietuviškai – „Pakeitę žaidimo taisykles: Lietuvos revoliucija be smurto“).

„Animacijos“ skiltis pristatys naują, po festivalius dar keliaujantį Valento Aškinio ir Jūratės Leikaitės-Aškinienės trumpametražį animacinį filmą „Senelės pasaka“.

Visa tai ir dar daugiau – laidoje apie kiną „KINFO“ trečiadienį, 22.30 val. per LRT televiziją. Laidos vedėja – jaunosios kartos aktorė Justė Zinkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)