Rugpjūčio 7 d. 22.30 val. autentiškas, atviras ir aistringas pasakojimas apie maistą, darbą ir tarpusavio santykius. „Filmas apie meilę ir grybus“ – pirmasis JAV režisierių Jasono Cortlundo ir Julios Halperin dueto pilno metražo darbas, kurio pasaulinė premjera įvyko tarptautiniame Roterdamo kino festivalyje Olandijoje.

Šiems nepriklausomiems kino kūrėjams pavyko papasakoti pagrindinių veikėjų santykių istoriją be banalios romantikos ir dramoms būdingos įtampos. Užuot siekę žiūrovus sujaudinti ar šokiruoti, režisieriai siūlo stebėti gamtoje ir žmonėse vykstančius subtilius pokyčius.

Filmo centre – Liusjenas ir Regina, kurie verčiasi rinkdami grybus Naujojo Džersio miškuose ir tiekdami juos Niujorko restoranams. Jų gyvenimo būdas paprastas, o pajamos nestabilios.

Kad užsitikrintų finansinį saugumą ir karjeros perspektyvas, Regina nusprendžia įsidarbinti aukštos klasės restorano virtuvėje. Liusjenas tokiam sprendimui priešinasi ir vietoje to pasiūlo atsisakyti jų turimo buto bei tapti klajojančiais grybautojais. Išsiskyrus sutuoktinių asmeniniams troškimams, pamažu ima skirtis ir jų keliai, o santuoka per metus patiria rimtų išbandymų.

Ketvirtadienį „Kine po žvaigždėmis“ 2012 m. Tarptautiniame Kanų kino festivalyje žiuri įvertinas, o San Sebastiano kino festivalyje publikos numylėtiniu tapęs režisieriaus Keno Loacho filmas „Angelų dalis“.

Nusipelnęs britų kino ir televizijos režisierius naujausioje savo juostoje pasakoja apie jaunuolį Robą, nuolat įsivelianti į nemalonumus. Jam suteikiama paskutinė galimybė pasitaisyti – viešieji darbai. Čia dirbdamas jis susipažįsta su Raino, Albertu ir Mo, kuriems, kaip ir Robiui, rimtas darbas tėra tolima svajonė. Tačiau netikėtai išryškėja neeilinis Robio gebėjimas – jautrus gomurys ir nosis. Tai nuveda jį ir jo draugus į Škotijos aukštumas, kur gaminamas geriausias pasaulyje viskis. Tuomet prasideda jų didžiausias gyvenimo nuotykis, o kuo jis baigsis – angelai težino... Kiltai, viskis ir britų humoras – viskas susipins į vieną istoriją rugpjūčio 8 d. 22.30 val.

Rugpjūčio 9 d. „Kinas po žvaigždėmis“ pakvies į kultinio režisieriaus Quentino Tarantino naujausio filmo peržiūrą - „Ištrūkęs Džango“.

Filmas įkvėptas 1966-ųjų metų juostos „Džango" ir pasakoja istoriją apie buvusį stomatologą Kingą Šulcą, iš vergovės išlaisvinusį Džango, kuris yra vienas iš nedaugelio, mačiusių brolius Britlius – o su jais dantistas turi senų sąskaitų.

Šulcas pažada pilnai išpirkti Džango iš vergovės, jei jis padės nužudyti Britlius. Tačiau pirmiausia kelias juos nuveda į žiauraus plantatoriaus, kuriam priklauso Džango žmona, valdas.

Naujojoje Q. Tarantino juostoje pasirodė tokie aktoriai, kaip Leonardo DiCaprio, suvaidinęs turtingą plantatorių, Christophas Waltzas, Samuelis L. Jacksonas, bei pagrindinį herojų įkūnijęs Jamie Foxxas.

Moteriško šarmo filmui pridėjo aktorė Kerry Washington. Su šiuo filmu režisierius užtikrintai žengia kino apdovanojimų maratone, nes jis buvo įvertintas net penkiomis „Auksinių gaublių“ nominacijomis ir dvejomis prestižinėmis „Oskaro“ statulėlėmis. Nepaliekantis abejingų „Ištrūkęs Džango“ didžiajame lauko kino ekrane - penktadienį, 22.30 val.

Šeštadienį vienas iškiliausių ispanų kino kūrėjų, dviejų Oskaro apdovanojimų laureatas, režisierius Pedro Almodovaras pristato naujausią savo juostą - „Aš tokia susijaudinusi“.

Žavus, gražiai nufilmuotas, lengvai suvaidintas, simpatiškas filmas apie keistą skrydį, kurio metu važiuoklės gedimas sukelia pavojų visiems skrydžio iš Madrido į Meksiką keleiviams. Kol pilotai, kartu su skrydžio valdymo centro specialistais ieško išeities iš susidariusios situacijos, stiuartai bando pamiršti savo asmenines problemas, ir visą dėmesį sutelkia į verslo klasės keleivius, stengdamiesi padaryti šį skrydį kiek įmanoma malonesnį.

Stilingoji komedija „Aš tokia susijaudinusi“ režisieriaus gimtinėje sumušė visus lankomumo rekordus, nors dvi didžiausios žvaigždės (Antonio Banderas ir Penélope Cruz) atlieka tik trumpus epizodinius vaidmenis. Charizmatiški veikėjai, chaosas, meilė, geismas ir ispaniškas temparamentas neleis liūdėti, paversdami žiūrovus neatsiejamais šios kelionės dalyviais. Lėktuvo skrydis su Pedru Almodovaru - rugpjūčio 10 d. 22.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją