27-erių Lukrecija Vaupšaitė prieš gerą dešimtmetį buvo žinoma Lietuvos atlikėja, prisistačiusi reperės Lukos slapyvardžiu. Tačiau baigusi mokyklą mergina išvyko į Angliją studijuoti kino meno.

„Muzika labai patinka. Bet kinas yra mano aistra. Todėl scenos tikrai netrūksta. Man labiau patinka būti už kameros. Tačiau nors esi baigusi režisūrą, su muzika taip pat nenoriu nutraukti ryšių. Sekančiam savo filmui planuoju pati parašyti garso takelį”, - DELFI sakė L. Vaupšaitė.

Nors Lukrecijos sesuo Marija baigė ekonomiką, sesuo ją sudomino kino pasauliu. Todėl dabar Londone gyvenančios lietuvaitės dirba kino industrijoje.

Šiuo metu „Warner Bros” strategijos analitike dirbanti M. Vaupšaitė tapo jos filmų prodiusere bei sukūrė pagrindinės herojės vaidmenis.

Sony” kompanijoje dirbanti jaunosios kartos režisierė L. Vaupšaitė pabrėžia, kad dirbti su seserimi jai yra geriausia.

"Kaip yra brolių Coenų duetas, taip yra "Sisters V" kūrybinis tandemas. Mano sesuo Marija yra daug aspektų turintis žmogus. Mes su ja visada dirbame dviese ir viena kitą papildome", - pasakojo L. Vaupšaitė.

Seserų darbas kine sudomino ir Lietuvos kino profesionalus. Į naujausio filmo premjerą atėjo prodiuserė Uljana Kim, Europos šalių kino forumo „Scanorama“ direktorė Gražina Arlickaitė. O režisierius Arūnas Matelis, pamatęs „Emocinę policiją“, prisipažino, kad tai labai stilingas ir įdomus filmas.

„Jis yra vienas didžiausių mano autoritetų“, - neslėpė Lukrecija, jaučianti tiek Lietuvos, tiek užsienio kino kūrėjų palaikymą.

Ateityje mergina planuoja kurti europietiškus pilnametražius kino filmus.

"Noriu, kad filmas būtų kaip pramoga, tačiau tuo pačiu ir turiningas, įdomus", - sako ji.

Naujausia seserų juosta pasakoja istoriją apie jauną merginą, nepritampančią paviršutiniškoje ir vartotojiškoje aplinkoje.

Filmo „Ar gali augti gėlės iš asfalto?” pristatymo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)