Jau nuo šio penktadienio veiksmo komedijoje „Rizikinga erzinti diedukus 2“ (angl. „RED 2“) žiūrovai išvys naują ir itin pavojingą užtarnauto poilsio išėjusių slaptųjų agentų misiją ir galingiausio ginklo gaudynes.

58-erių B.Willisas šįsyk turės ne tik gelbėtis nuo samdomų žudikų, bet ir saugotis moterų – netikėtas fatališkos ir gundančios buvusios Frenko aistros Mirandos (akt. Catherine Zeta-Jones) pasirodymas filme garantuoja, kad vyrukui liūdna nebus. Žinoma, tuo visai nesidžiaugia nepėsčia dabartinė B.Williso herojaus mylimoji Sara (akt. Mary-Louise Parker).

Nenumaldomai artėjant lietuviškajai „Rizikinga erzinti diedukus 2“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau primirštų ar negirdėtų detalių apie B.Williso darbą ir gyvenimą.

B.Willisas gimė Idar-Oberšteine, Vakarų Vokietijoje, amerikiečių kareivio Davido Williso ir vokietės Marlene K. šeimoje. Kai aktoriaus tėvas buvo paleistas iš tarnybos 1957-aisiais, jis su šeima persikėlė į Naująjį Džersį ir čia dirbo suvirintoju, mechaniku bei fabriko darbininku.

Pilnas aktoriaus vardas – Walteris Bruce‘as Willisas.

Aktorius – vyriausias iš keturių vaikų. Jis turi seserį Florence ir brolį Davidą. Kitas jo brolis Robertas mirė 2001-aisiais, būdamas 42-ejų, nuo kasos vėžio.

B.Willisas mokykloje turėjo bėdų dėl mikčiojimo, o bendramoksliai jam už tai sugalvojo pravardę „Buck-Buck“. Tačiau pradėjęs vaidinti scenoje Bruce‘as mikčiojimo palaipsniui atsikratė, dalyvavo dramos būrelio veikloje ir buvo mokinių tarybos prezidentu.

Baigęs vidurinę B.Willisas dirbo apsaugos darbuotoju Salemo atominėje elektrinėje.

Aktorius yra dirbęs privačiu tyrėju – beje, toks vaidmuo jam teko TV seriale „Moonlighting“ ir filme „Paskutinis skautas“.

B.Willisas pradėjo mokytis aktorystės Montklero universitete, tačiau mokslus metė ir išvyko į Niujorką, kur devintojo dešimtmečio pradžioje prasimanė pinigų gyvenimui dirbdamas barmenu menininkų mėgstamame bare pavadinimu „Kamikaze“. Būtent čia, kaip teigiama, jį pastebėjo vienas režisierių ir pasiūlė nedidelį vaidmenį, padėjusį pradžią aktoriaus karjerai.

Aktoriaus ūgis – 183 cm.

Bendroje sumoje visi filmai, kuriuose yra pasirodęs B.Willisas yra surinkę per 2,5 mlrd. JAV dolerių. Jis yra vienas iš dešimties daugiausiai visame pasaulyje pajamų surinkusių aktorių.

B.Willisas 13 metų buvo vedęs kolegę Demi Moore. Jie susipažino 1987-ųjų, filmo „Stakeout“ peržiūroje. Pora susilaukė trijų dukterų: Rumer, Scout LaRue ir Tallulah Belle Willis ir išsiskyrė 2000-ųjų spalį.

Išgyventi skyrybas, pasak B.Williso, jam padėjo kolega Willas Smithas.

B.Willisas visada išlaikė šiltus santykius su D.Moore, jis net dalyvavo jos ir aktoriaus Ashtono Kutcherio vestuvėse.

Aktorius buvo susižadėjęs su aktore Brooke Burns, tačiau po dešimties mėnesių kartu 2004-aisiais jie išsiskyrė.

2009-ųjų kovą B.Willisas vedė antrąsyk – jo išrinktąja tapo modelis Emma Heming. 2012-aisiais pora susilaukė dukters Mabel Ray Willis.

1993-aisiais B.Willisas pasirodė Davido Lettermano vakaro šou, kuriame reklamuodamas filmą „Striptizas“ su D.Moore pats nusirengė.

B.Willisas tapo pirmuoju aktoriumi „suvaidinusiu“ vaizdo žaidime (1998-ųjų „Apocalypse“). Jis ne tik paskolino savo balsą, bet ir padėjo sukurti veikėją, dirbo prie jo panašumo, judesių.

1987-aisiais aktorius buvo suimtas už ramybės drumstimą ir policijos pareigūno, kuris atvyko raminti B.Williso namuose įsismarkavusio vakarėlio, įžeidimą. Aktoriui atsiprašius kaimynų kaltinimai buvo panaikinti.

Būtent B.Willisas pradėjo naują Holivudo atlyginimų erą, kai už vaidmenį 1988-ųjų filme „Kietas riešutėlis“ gavo 5 mln. JAV dolerių.

2003-ųjų vasario 26-ąją B.Willisas paskutinę minutę tapo D.Lettermano šou vedėju, nors turėjo būti tik svečias. D.Lettermanas pirmąsyk negalėjo atvykti į darbą dėl ligos.

Heilyje, Aidaho valstijoje, B.Willisui priklauso „The Mint“ baras ir „Liberty“ teatras. Taip pat jam priklauso senoji vaistinė, tačiau pastatas stovi nenaudojamas jau apie du dešimtmečius.

Drauge su Arnoldu Schwarzeneggeriu ir Sylvesteriu Stallone aktorius yra įkūręs teminių restoranų tinklą „Planet Hollywood“.

2009-aisiais B.Willisas pasirašė sutartį su kompanija „Belvedere“, valdančia „Sobieski“ degtinės prekės ženklą. Jis tapo tarptautiniu „Sobieski“ veidu už 3,3 proc. kompanijos akcijų.

Randas ant dešiniojo peties aktoriui liko po operacijos, kuri jam buvo atlikta dėl lūžusios rankos komplikacijų, kai B.Willisui buvo 17.

Aktorius pats pasiūlė kolegę Bonnie Bedelią jo žmonos vaidmeniui 1988-ųjų filme „Kietas riešutėlis“.

Būtent B.Willisas parekomendavo Michaelį Clarke‘ą Duncaną legendiniu tapusiam jo Džono vaidmeniui juostoje „Žalioji mylia“.

Aktorius moka groti armonika.

Džono Makleino vaidmens filme „Kietas riešutėlis“ atsisakė ir A.Schwarzeneggeris, ir S.Stallone.

Jau aštuonerius metus B.Willisas yra gimtojo miesto Idar-Oberšteino specialusis ambasadorius.

B.Willisas yra viena iš kelių Holivudo garsenybių pasisakiusių už karą Irake. Lankydamas karius 2003-aisiais, jis pasiūlė milijoną JAV dolerių iš savo kišenės tam, kas pagaus Saddamą Husseiną. Kai šis buvo sulaikytas, paaiškėjo, kad pagal kariuomenės taisykles tokios premijos neįmanomos. Viename televizijos šou 2005-aisiais, jis pažadėjo milijoną JAV dolerių už informaciją, kur slepiasi Osama bin Ladenas, Aymanas Al-Zawahiri arba Abu Musabas Al-Zarqawi – žmonės, įtariami rugsėjo 11-osios sprogdinimais.

B.Willisas buvo vienintelė garsenybė, kuri buvo pakviesta į aktorės Julios Roberts ir jos vyro Danielio Moderio vestuves.

Aktorius yra didelis amerikietiško futbolo komandos Niujorko „Jets“ gerbėjas.

B.Williso teigimu, jo įkvepėjai-aktoriai yra Robertas De Niro, Gary Cooperis, Steve‘as McQueenas ir Johnas Wayne‘as.

Žurnalas „Maxim“ sekso scenas su B.Willisu 1994-ųjų filme „Color of Night“ pavadino geriausiomis sekso scenomis per kino istoriją.

B.Willisas tapo pirmuoju kviestiniu serialo „Draugai“ aktoriumi, laimėjusiu už šį pasirodymą prestižinį „Emmy“ apdovanojimą.

Žurnalui „Playboy“ aktorius prisipažino buvęs suimtas 19-os, už tai, kad turėjo dvi marihuanos suktines.

B.Willisas yra kairiarankis, tačiau 1999-ųjų filmui „Šeštasis pojūtis“ jis išmoko rašyti dešine ranka.

Aktorius yra ir dainininkas, o jo pirmasis solinis albumas „The Return of Bruno“ (Bruno – dar vienas B.Williso pravardė) sulaukė didelio pasisekimo, vien Didžiojoje Britanijoje buvo parduota per milijoną jo kopijų.

B.Willisas apie tėvystę: „Kur kas labiau didžiuojuosi būdamas tėvas nei būdamas aktorius.“

Apie praeities klaidas: „Negali ištaisyti savo klaidų. Bet tikrai gali jų nebekartoti.“

Apie pinigus: „Mane visada domino klausimas, koks jausmas būti milijonieriumi. Kaskart vis užsimirštu, kad esu vienas jų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)