Artėjant antrosios animacinio filmo dalies premjerai Lietuvoje pristatome visas už filmo kadrų likusias įdomybes:

1. Kuriant pirmąjį filmą „Bjaurusis aš“ Gru padėjėjai, geltonieji pimpačkiukai buvo planuojami vaizduoti kaip žmonės, tačiau, pritrūkus biudžeto lėšų, ši idėja tapo neįmanoma įgyvendinti. Animacinio filmo kūrėjai priėmė sprendimą sukurti mažyčius, lengvai įgyvendinamos formos sutvėrimus, taip taupant lėšas. Panašu, jog viskas išėjo tik į gera, kadangi padūkę geltoni sutvėrimai tapo varomąja filmo jėga ir jo simboliu.

2. Filme „Bajurusis aš 2“ originalo kalba pimpačkiukus įgarsino projekto režisieriai Pierre Coffin ir Chris Renaud. P. Coffin teigimu, prieš pradedant filmo garsinimo procesą jis atsistojo prie mikrofono, filmo prodiuseriui Christopheriui Meledandri siekdamas parodyti, kaip turi skambėti pimpačkiukų kalba. Galiausiai prodiuseris nusprendė, jog vieną geltonąjį būtinai turi įgarsinti ir pats režisierius.

3. Pimpačkiukų kalbą sudaro įvairių žodžių skirtingomis pasaulio kalbomis bei kulinarinių patiekalų pavadinimų mišinys. Kurdamas specifinę kalbą P. Coffinas rėmėsi prancūzų, anglų, indų, ispanų, italų ir kitomis kalbomis.

4. Filme „Bjaurusis aš 2“ kai kurie pimpačkiukai ne savo noru ims remti blogio jėgas. Blogieji pimpačkiukai filme esti violetinės spalvos, apdovanoti tankiomis ilgų plaukų šukuosenomis, kuomet gerieji yra kone pliki. „Geltona ir violetinė yra viena kitai priešingos spalvos. Štai kodėl blogieji pimpačkiukai tokios spalvos“, - paprastą tiesą atskleidė režisierius P. Coffinas.

5. Sukurti piktuosius pimpačkiukus filmo kūrėjus įkvėpė animacinis filmas „Linksmosios melodijos“ (angl. „Looney Tunes“).

6. 2014-aisiais kino ekranus pasieks atskiras pimpačkiukų filmas, papasakosiantis apie jų gyvenimą iki filmų „Bjaurusis aš“. Teigiama, jog projekte jau sutiko dalyvauti aktorė Sandra Bullock.

7. Superblogietį Gru originalo kalba įgarsina komikas Steve Carell, o mokslų daktaras Nefarijus prabyla Russelo Brando balsu. Kitus filmo personažus įgarsina tokie garsūs aktoriai kaip Kristen Wiig ir Moises Arias.

8. Vieną filmo personažų, piktadario Gru priešą El Mačo turėjo įgarsinti Holivudo legenda, aktorius Al Pačino, tačiau likus vos keliems mėnesiams iki filmo premjeros vyras paliko projektą. Nors šio sprendimo priežastis oficialiai neskelbiama, teigiama, jog tokį aktoriaus sprendimą įtakojo jo ir filmo kūrėjų nuomonių dėl filmo koncepcijos išsiskyrimai.

9. Pirmoji filmo „Bjaurusis aš“ dalis kino ekranus pasiekė 2010-aisiais ir akimirksniu tapo hitu – pasaulinėje rinkoje filmas uždirbo daugiau kaip 600 mln. JAV dolerių (filmo biudžetas 70 mln.).

10. Vienas filmo režisierių, Chris Renaud anksčiau dirbo kompanijoje „Blue Sky Studios“ ir yra žinomas savo darbais pirmosiose dviejose filmo „Ledynmetis“ dalyse, kuriose ėmėsi dailininko pareigų.

11. Didžioji dauguma kūrybinės filmo „Bjaurusis aš 2“ komandos dalis – ties pirmuoju filmu dirbę žmonės. Taip į režisieriaus kėdę dar sykį klestelėjo Pierre Coffin ir Chris Renaud, o scenarijų antrą sykį kūrė Ken Daurio ir Cinco Paul.

Užtarnauto poilsio išėjęs piktadarys Gru netikėtai pakviečiamas į superslaptą organizaciją, pasaulį serginčią nuo blogio jėgų.

Priverstas prisiminti praeities darbelius, kartu su žaviąja slaptąja agente Liuse vyras privalo rasti už nusikaltimų grandinės stovintį piktadarį, transformuojantį Gru geltonuosius padėjėjus į violetinius blogiukus ir galintį amžiams žemę užkloti aklinu blogiu. Juk piktadarį geriausiai gali suprasti tik kitas piktadarys!

Lietuviškai įgarsintas 3D animacinis filmas į Lietuvos kino ekranus atkeliauja jau liepos 12 dieną.

Kaip buvo kuriamas filmas, galite pamatyti čia:

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)