Šiandien Jums pristatome visas už naujausio aktoriaus filmo „Vienišas klajūnas“ likusias įdomybes:

1. Septynis mėnesius trukę juostos „Vienišas klajūnas“ filmavimai vyko penkiose JAV valstijose.

2. Juosta buvo filmuojama New Mexico dykumose, praktiškai nenaudojant kompiuterinių dekoracijų, nefilmuojant žaliame ar mėlyname fone bei leidžiant minimalų kompiuterinės grafikos įsikišimą.

3. Kone visos filme matomos dekoracijos – tikros, sukurtos žmonių rankomis, o ne kompiuterine grafika. Filmo kūrėjai iš tiesų sukonstravo natūralaus dydžio traukinį, kuris buvo sugriautas vienoje iš filmo scenų.

4. Filmuojant aktorius, Armie Hammeris nukrito ant dykumoje augančių kaktusų ir, kaip teigia, „vėliau du mėnesius traukė spyglius iš savo kūno“.

5. Aktorius Johnny Deppas filme matomus triukus ant arklio atliko savarankiškai, be dublerių pagalbos, vos sykį pavojingai nukritęs iš balno.

6. Tikėtina, jog „Vienišas klajūnas“ taps nauja Holivudo frančize – visi filme vaidinę aktoriai, išskyrus Johnny Deppą pasirašę sutartis dar dviem juostos tęsiniams.

7. Tai pirmas filmas, kuriame aktoriai Johnny Deppas ir Helena Bonham Carter pasirodo drauge, tačiau jo nerežisuoja Timas Burtonas.

8. Ispaniškai J. Deppo įkūnijamo personažo Tonto vardas reiškia „kvailys“, tad Ispanijos kino teatrų žiūrovai J. Deppo herojų pažins ne kaip „Tonto“, o kaip „Toro“, kas išverstus iš ispanų kalbos reiškia „bulius“.

9. Pradinė filmo versija truko beveik tris valandas. Vėliau ji buvo sutrumpinta pusvalandžiu.

10. Indėną filme įkūnijantis J. Deppas iš tiesų turi indėniškų šaknų, o filmuojantis, specialių apeigų metu jis tapo komanči genties nariu.

11. Filmo herojai radijo stoties WXYZ eteryje pirmąsyk pasirodė 1933 metais. Radijo stoties savininkas George W. Trendle norėjo transliuoti vaikams patiksiantį vesterną. Pamažu vyras sugalvojo sąžiningą, stiprų ir autoritetingą herojų, kuriuo vaikai galėtų žavėtis. Taip gimė „Vienišas klajūnas“.

12. 1938 metais radijo eteryje transliuotas serialas „Vienišas klajūnas“ tapo nacionaline sensacija. Iki 1954 metų eteryje pasirodė net 2956 serialo epizodai, vienuoliktame kurių pasirodė indėnas Tonto.

13. 1949 – 1957 metais televizijos eteryje taip pat buvo rodomas serialas „Vienišas klajūnas“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko aktoriai Claytonas Moore ir Jay Silverheels.

14. Į pagrindinį filmo moters vaidmenį pretendavo aktorės Jessica Chastain ir Abbie Cornish, tačiau galiausiai jis atiteko aktorei Ruth Wilson.

Komedijiniame vesterne „Vienišas klajūnas“ aktorius J. Deppas virsta indėnu Tonto, kartu su ištikimu draugu, kaukėtu šerifu Džonu Reidu (akt. Armie Hammer) besistengiančiu padėti tašką Laukinius Vakarus kamuojantiems nusikaltimams ir neteisybei!

Nuotykiais prisodrintas ir komiškomis situacijomis pagardintas filmas Lietuvos kino ekranus pasieks jau liepos 5 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)