Filmo veiksmas vyksta ne kur kitur, o garsaus Holivudo aktoriaus Jameso Franco namuose. Jis pats save filme ir vaidina. Šmaikštus ir kūrybingas aktorius jau kurį laika laikomas tikra kino industrijos pažiba, jis vedė „Oskarų“ teikimo ceremonija, nuolat mokosi ir turi galybes kitų talentų be vaidybos.

Artėjant lietuviškajai filmo „Dabar jau tikrai šikna“ premjerai kviečiame sužinoti daugybę įdomių detalių apie 35-erių J.Franco, kuris tikrai turi kuo nustebinti.

Aktoriaus pravardė – Tedas arba Teddy pagal antrąjį jo vardą – Edwardas. Taip J.Franco vadino namiškiai ir draugai, kai jis buvo paaugliu.

J.Franco ūgis 180 cm.

Aktorius yra gimęs tą pačią dieną kaip Dudley Moore‘as, Kate Hudson, Haydenas Christensenas, Timas Curry, Jayne Mansfield ir Jesse Jamesas.

J.Franco turi du jaunesnius brolius – Tomą ir Dave’ą. Pastarasis taip pat yra aktorius, jis vaidino neseniai pasirodžiusiame filme „Apgaulės meistrai“ (angl. „Now You See Me“)

Aktoriaus tėvai susitiko studijuodami Stanforde. J.Franco tėvas baigė Harvardo verslo mokyklą.

J.Franco močiutė yra menininkė Mitzi Levine Verne, ji turi „Verne“ meno galeriją Klivlande.

Būdamas vaikas J.Franco turėjo nešioti dantų kabes.

Vidurinėje mokykloje aktorius buvo baustas už alkoholio vartojimą ir grafičių piešimą

Paauglystėje J.Franco priklausė grupei, kuri vogdavo žinomų prekinių ženklų kvepalus parduotuvėse ir parduodavo juos klasės draugams.

J.Franco bendraklasiai yra išrinkę jį gražiausios šypsenos savininku.

Aktorius yra prisipažinęs, kad mokykloje buvo drovus ir nors merginos jam sakydavo, kad jis gražus ir mielas, jis savo išvaizda nepasinaudodavo.

J.Franco 2004-aisiais žurnale „People“ buvo paskelbtas vienu iš 50-ies karščiausių nevedusių vyrų.

Po vidurinės aktorius metus mokėsi Kalifornijos universitete, kurį metė norėdamas skirti daugiau dėmesio aktorystei.

Metęs universitetą J.Franco dirbo „McDonald's“ greito maisto restorane.

Iki tol jis buvo vegetaras.

J.Franco nerūkė, tačiau vaidindamas Jamesą Deaną biografinėje juostoje 2001-aisiais jis stengėsi įsigyventi į aktoriaus asmenybę ir surūkydavo po du cigarečių pakelius per dieną.

Ruošdamasis Jameso Deano vaidmeniui filme „James Dean“ J.Franco tris mėnesius nebendravo su šeima ir draugais bei tuometine jo mergina, aktore Marla Sokoloff. Taip jis norėjo pajusti J.Deano vienatvę.

Už vaidmenį filme „James Dean“ J.Franco buvo apdovanotas „Auksiniu gaubliu“. Statulėlę aktorius padovanojo mamai.

Pamatęs J.Franco televizijos filme „James Dean“ Robertas De Niro asmeniškai pasiūlė aktoriui suvaidinti nuo narkotikų priklausomą jo herojaus sūnų 2002-ųjų filme „Miestas prie jūros“.

Norėdamas kuo geriau suvaidinti benamį narkomaną šioje juostoje, J.Franco kurį laiką iš tiesų gyveno gatvėje.

Ruošdamasis žigolo vaidmeniui Nicolo Cage‘o 2002-ųjų filme „Sonny“, J.Franco bendravo su parsidavinėjančiais vyrais Santa Monikos bulvare.

Aktorius net buvo išsikvietęs tikrą vyrą-prostitutę.

Filme „Žmogus-voras“ J.Franco norėjo vaidinti pagrindinį herojų Piterį Parkerį, tačiau režisierius Samas Raimi davė jam geriausio Piterio draugo Harry vaidmenį.

J.Franco drauge su Merriwether Williams sukūrė scenarijų 2005-ųjų filmui „The Ape“. Šią juostą režisavo pats J.Franco, jis taip pat atliko ir pagrindinį vaidmenį. Filmo istorija sukasi apie rašytoja, kuris gyvena su kalbančia bezdžione.

Vaidindamas filme „Pirmoji eskadrilė“ (angl. „Flyboys“) aktorius gavo piloto licenciją.

Prieš filmuodamasis juostoje „Anapolis“ J.Franco aštuonis mėnesius lankė bokso treniruotes.

Vaidmeniui filme „Tristanas ir Izolda“ aktorius išmoko valdyti kardą ir joti žirgu.

2008-aisiais aktorius baigė Kalifornijos universitetą, anglų kalbos studijas. Vėliau jis įstojo į Niujorko universiteto kino mokyklą, taip pat mokėsi romanų rašymo Kolumbijos universitete ir Bruklino koledže, poezijos – Warreno Wilsono koledže ir gavo anglų kalbos mokslų daktaro laipsnį Jeilio universitete. Tuo pačiu metu jis ėmėsi studijų Rod Ailando dizaino mokykloje. Jis laikomas vienu labiausiai išsilavinusių aktorių Holivude.

Vienas aktoriaus troškimų – kada nors mokyti jaunuolius romanų rašymo.

J.Franco mama – vaikų rašytoja. Jis visuomet taip pat norėjo parašyti knygą vaikams. Tiesa, vieną trumpų istorijų rinkinį aktorius jau yra išleidęs. Ne vaikams skirta knyga vadinasi „Palo Alto: Stories“. Palo Alto yra miestas, kuriame J.Franco gimė.

Aktoriaus nuomone, miegas – tuščias laiko švaistymas.

J.Franco metė rūkyti marihuaną dar iki vaidmens 2008-ųjų filme „Mari Huanos ekspresas“. Kad atrodytų apsvaigęs juostoje aktorius teigė nuolat trynęs akis ir lėtai kalbėjęs.

Tinklalapyje FunnyorDie.com yra vaizdelių serija, kurioje J.Franco moko savo brolį Dave‘ą vaidybos.

J.Franco yra dusyk vedęs populiarų šou „Saturday Night Live“ – 2008-aisiais, kai laidoje svečiavosi grupė „Kings of Leon“ ir 2009-aisiais, kai laidoje pasirodė „Muse“.

Aktorius yra geras Seano Penno bičiulis. Jiems yra tekę bučiuotis filme „Milkas“.

Nepaisant įvairių apkalbų, J.Franco yra viešai pasakęs, kad jis nėra gėjus.

Po susitikimo 2000-ųjų filmo „Bet kokia kaina“ filmavimo aikštelėje J.Franco penkerius metus susitikinėjo su kolege Marla Sokoloff. Vėliau jis turėjo romaną su aktore Ahna O‘Reilly, jie išsiskyrė 2011-aisiais. Aktorius žurnalo „Playboy“ interviu sakė, kad jų santykiams koją pakišo jo susidomėjimas mokslais ir nuolatinis užimtumas studijose ir filmavimo aikštelėje.

2007-aisiais buvo pasirodę kalbų, kad J.Franco buvo susidomėjęs Lindsay Lohan. Kiti gandai skelbė, kad jis suka romaną su Sienna Miller.

Aktorius domisi menu, tapyti jis pradėjo dar vidurinėje. Keletą J.Franco paveikslų yra įsigijusi Sharon Stone ir „Blink-182“ dainininkas Tomas DeLonge.

Pirmasis meno kūrinys, kurį įsigijo pats J.Franco, buvo Andy Warholo jauno vyro veido eskizas.

Niujorko universitete J.Franco už vaidybą gavo prastą „D“ įvertinimą. Tiesa, taip nutiko dėl jo lankomumo – aktorius tuo metu filmavosi juostoje „127 valandos“ ir retai užsukdavo į universitetą.

J.Franco yra toks užsiėmęs, kad, jo asistento teigimu, aktoriui tenka paduoti maistą tiesiai į rankas, kitaip jis neranda laiko pavalgyti.

Aktorius yra „Gucci“ kvepalų veidas.

Elektroninių laiškų pabaigoje J.Franco dažniausiai rašo žodį „peace“ (liet. taika).

J.Franco yra geras Tobey Maguire‘o bičiulis, jis net yra buvęs jo dukros „aukle“, kai jie vaidino filme „Žmogus-voras 3“.

Aktorius yra talentingas matematikas.

J.Franco yra sukūręs trumpus filmukus dviem grupės „R.E.M.“ dainoms – „Blue“ ir „That Someone Is You“ iš 2011-ųjų albumo „Collapse Into Now“.

Debiutinė aktoriaus poezijos knyga turėtų būti išleista 2014-ųjų balandį.

Žurnalo „Candy“ viršeliui Jamesas Franco yra nusifotografavęs atrodydamas kaip transvestitas: http://i.huffpost.com/gen/206900/JAMES-FRANCO-CANDY-COVER.jpg

J.Franco yra prisipažinęs, kad būdamas 19-os nufilmavo „namų sekso vaizdajuostę“.

2012-ųjų rugsėjį J.Franco išleido pirmąjį singlą „Love in the Old Days“ su savo grupe „Daddy“:

Filme „Dabar jau tikrai šikna“ beprotiškame vakarėlyje J.Franco namuose pasirodys Channingas Tatumas, Emma Watson, Jonah Hillas, Paulas Ruddas, Jasonas Segelas, Michaelas Cera, Jay Baruchelis ir net dainininkė Rihanna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)