„Nuodėmingos aistros“ (rež. Brian De Palma) herojė Izabelė kupina fantastiškų idėjų, bet nepasitikinti savimi ir lengvai pasiduodanti kitų įtakai mergina. Jos vadovė Kristina išnaudoja pavaldinės pranašumus ir trūkumus savo naudai. Ir kuomet Kristina pavagia dar vieną Izabelės milijono vertės idėją ir pristato ją kaip savą, Izabelė nusprendžia atkeršyti Kristinai. Ji suvilioja savo vadovės meilužį ir išgauna iš jo paslaptį apie Kristiną. Prasideda katės ir pelės žaidimas – manipuliavimas ir gundymas, dominavimas ir žeminimas – kas galop veda į nusikaltimą. Šis erotinis trileris sukurtas perdirbus prancūzų filmo „Meilės nusikaltimai“ (2009 m.) scenarijų. Viename iš interviu Brianas De Palma papasakojo, kodėl sutiko perdirbti filmą ir ką pakeitė scenarijuje.

„Filmas man patiko, jame puikiai sukurti herojų charakteriai. Be to, mėgstu filmuoti moteris ir žinau, kaip jas padaryti dar mįslingesnes. Taip pat patiko mintis demaskuoti žudiką ne pabaigoje, o filmo viduryje. Bet daug ką pakeičiau: sustiprinau siužeto paslaptingumą, perkėliau veiksmo užuomazgą į sapno epizodą, pakeičiau policijos tyrimą kai kuo daug įdomesniu. Kam reikia tų pokalbių prie stalo? Stengiausi sukurti vaizdo požiūriu neįprastesnį filmą, sukurti tokį efektą, kad žiūrovas būtų visiškai suklaidintas ir negalėtų suprasti, kas ką užmušė.“ „Nuodėmingų aistrų“ seansas „Kine po žvaigždėmis“ jau šį trečiadienį, 22.30 val.

Apie neišsipildžiusias svajones ir iš naujo pervertintas vertybes ketvirtadienį papasakos lenkų režisierės Małgorzatos Szumowskos filmas „Jos“. Kai prancūziškojo žurnalo „ELLE” žurnalistė gauna užsakymą parašyti straipsnį apie studenčių prostituciją, ji šią istoriją įsivaizduoja vienaip. O susitikusi su dviem studentėm – jau visiškai kitaip. Merginos tai daro ne iš skurdo ar nepriteklių. Joms tai būdas papildyti ne tik piniginę, bet ir seksualinę patirtį. Dviejų merginų istorijos priverčia vidutinio amžiaus rašytoją pervertinti savo pačios gyvenimą ir šeimą. „ELLE“ žurnalistę suvaidino prancūzų aktorė Juliette Binoche, vieną iš prostitučių - Joanna Kulig. Kaip geriausia aktorė, Joanna Kulig už vaidmenį šiame filme, 2013 m. buvo apdovanota lenkų filmų festivalyje.

Penktadienio vakarą žiūrovų laukia susitikimas su prancūzų režisieriaus François Ozono filmo „Provokuojantys užrašai“ veikėjais. Dėstytojas Žermenas netrunka pastebėti vieno iš savo mokinių - Klodo literatūrinius sugebėjimus. Vaikinas puikiai rašo. Jo talentu žavisi ir Žermeno žmona Žana. Tačiau iš kur vaikinas semiasi įkvėpimo, kas jo literatūriniai herojai ? Nei dėstytojas, nei jo žmona net neįsivaizdavo, kaip pasikeis jų gyvenimai, artimiau susipažinus su Klodu. Dėstytojo žmoną Žaną suvaidinusi britų aktorė Kristin Scott Thomas pasakojo, kad jos personažas atspindi šių laikų tendencijas, kuomet labiau domimasi ne savomis, o svetimomis problemomis, įdomiau stebėti kitų gyvenimus, skaityti apie juos spaudoje ir aptarinėti. „Ji nemato to, kas dedasi jos panosėje, kaip santykių su vyru nesklandumai palieka kartėlį. Filmas užduoda labai rimtus klausimus, tačiau su F.Ozonui būdingu paprastumu ir gera nuotaika. Jei „Provokuojančius užrašus“ būtų režisavęs kas kitas, šis filmas veikiausiai labiau primintų tragediją“, – svarstė žinoma aktorė.

Savaitę pabaigsime dokumentine juosta „Kino odisėja, I dalis: Kino gimimas (1900-1920), Holivudo sapnas (1920)“. Kino kritiko ir režisieriaus Marko Cousinso pasakojimas remiasi gausiais fragmentais iš filmų, interviu su legendiniais režisieriais ir vietų, kuriose buvo nufilmuoti ryškiausi kino darbai, tyrimais. Tai ne tik meilės laiškas kinui, bet ir radikalus kino istorijos perrašymas. Žiūrovų dėmesio laukia pirmoji odisėjos dalis, apžvelgsianti kino gimimą ir Holivudo atsiradimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)