Kaip nurodoma „Warner Bros. Pictures“ ir „Legendary Pictures“ išplatintame pranešime, Guillermo del Toro dar būdamas vaikas mėgo užrašų knygutėse piešti monstrus ir robotus. Jis kurdavo gigantiškų mašinų vidaus piešinius ir brėžinius, kuriuose vaizduodavo, kaip ten gyvena ir ką veikia robotų pilotai.

Savo galinguose robotuose jie miegojo, gamino maistą, bendravo ir, žinoma, valdė galingus aparatus kovose. Iki kruopščiausių detalių apgalvotos mašinos G.del Toro patikdavo tik tuomet, jei atrodydavo taip, kad galėtum patikėti, jog jos gali egzistuoti realybėje – toks preciziškas sau buvo kūrėjas. Šįsyk ilgai pieštus robotus režisierius perkėlė į ekranus gerokai stambesniu mastu. Neregėtų galimybių kovos mašinos, valdomos dviejų žmonių-pilotų ir iš jūros kylantys ateiviai monstrai privers iš naujo pajusti, ką reiškia šiurpinantys dydžiai ir titanų kovos.

Kurdamas šią juostą G.del Toro buvo apsuptas bendraminčių, o jo rankos buvo atrištos – kino studijos visiškai juo pasitikėdamos atidavė viską į režisieriaus rankas.

„Pirmasis dalykas, kurį nusprendžiau – jog tai nebus karo filmas. Norėjau sukurti kvapą gniaužiantį nuotykių filmą, kuris būtų didingas, spalvingas, dramatiškas. Norėjau tokio filmo, kurį žiūrėdamas, jei būčiau vaikas, imčiau trokšti tapti „Jėgerio“ (su ateiviais kovoti skirto žmonių kūrybos roboto) pilotu“, – pasvarstymais dalijosi jis.

Negana to, G.del Toro buvo leista pačiam surinkti filmo komandą, tad, režisieriaus teigimu, jis surinko ne pačius populiariausius industrijos žmonės, tačiau tuos, kurie buvo tinkamiausi būtent „Ugnies žiedui“. Drauge prie juostos darbavosi žymus operatorius Guillermo Navarro, laimėjęs „Oskarą“ už darbą G.del Toro filme „Pano labirintas“.

G.del Toro kino hitas „Ugnies žiedas“, papasakosiantis apie monstrų-ateivių ir gigantiškų robotų kovas dėl Žemės likimo, Lietuvos ir pasaulio kino teatrus pasieks šių metų liepos 12 dieną.

Filmo „Ugnies žiedas“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją