Šis režisieriaus poelgis patraukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį. Apie tai buvo rašoma spaudoje, interneto portaluose bei kinui skirtuose tinklaraščiuose.

Romo Zabarausko marškinėliai

Kino žinovai iškart ėmė diskutuoti, kas nutiks po šio skandalingo R. Zabarausko pasirodymo. Spėjama, kad jis gali būti pašalintas iš festivalio, o filmo premjera gali ir neįvykti. Tačiau visi sutaria, jog tokia reklama jaunam režisieriui tikrai turėtų išeitį į naudą.

„Ši idėja - mano paties. Palaikiau „Pussy Riot“ ir anksčiau. Praėjusių metų rugpjūtį esu dalyvavęs proteste Lietuvoje. Galvojau, kaip būtų galima atkreipti į tai dėmesį. Marškinėlius įsigijau internete. Dalis gautų pinigų yra skiriami „Pussy Riot“ bylinėjimosi išlaidoms padengti“, – pagrindiniam Lietuvos naujienų portalui DELFI pasakojo R. Zabarauskas.

Nuotraukose šalia R. Zabarausko įamžinta mergina - prodiuserė ir kostiumų dailininkė Becca Blackwood. „Susipažinau su ja atvykęs į festivalį. Ji čia taip pat svečio teisėmis. Greitai susidraugavome ir ji prisijungė prie manęs. Tai mane džiugina. Ji mane padrąsino“, – kalbėjo pašnekovas.

Paklaustas, ar reakcijos dėl marškinėlių žiniasklaidos priemonėse nepranoko lūkesčių, režisierius sakė tikėjęsis sulaukti dėmesio. „Toks ir buvo mano tikslas – atkreipti dėmesį į problemą. Esu festivalio svečias, užsienietis, turiu čia tam tikrą statusą ir galėjau juo pasinaudoti, taigi, manau, tokią poziciją man išreikšti yra lengviau“, – DELFI sakė R. Zabarauskas.

Pasiteiravus, ar nesibaimino tokio poelgio pasekmių, kurios, anot tinklaraštininkų, Rusijoje gali būti neprognozuojamos, R. Zabarauskas patikino nemanąs, kad jo filmo premjera galėtų būti atšaukta ir kad jį patį organizatoriai galėtų išprašyti iš festivalio.

„Marškinius prasisegiau raudonojo kilimo fotografams ir netrukus užsisegiau, vėliau vykusiame atidarymo renginyje ir vakarėlyje „Pussy Riot“ marškinėlių niekas nematė. Iš tikrųjų tik šiandien tikiuosi sulaukti reakcijų ir nežinau, kaip viskas bus. Kiek vakar kalbėjau asmeniškai su dalyviais, sulaukiau jų palaikymo. Visi šias problemas žino“, – DELFI pasakojo R. Zabarauskas.

Legendinio rusų kino menininko, aktoriaus ir režisieriaus Nikitos Michalkovo vadovaujamas didžiausias Rusijos kino renginys pakvietė lietuvišką filmą į nekonkursinę programą.

Kartu su „Streiko“ premjera birželio 24-ą dieną rengiamas elektroninės muzikos vakarėlis viename madingiausių Maskvos klubų „Solyanka“. Jame pasirodys filmo garso takelio režisierius Mark Splinter, „Mondayjazz“ nariai Tadas Quazar ir Justas Fresh, o taip pat vietiniai muzikos kūrėjai AlgoRythmiK ir Saburov.

Maskvos kino festivalį atidarė Holivudo žvaigždė Bradas Pittas, pristatysiantis filmo „Pasaulinis karas Z“ premjerą. Šis filmas nuo birželio 21-os dienos bus rodomas ir Lietuvos kino teatruose.

„Jei atvirai, aš mažiausiai tikėjausi, kad mus pakvies Maskvos kino festivalis. Matyt sukūrėm kažką universaliai „kabinančio“, jeigu keliaujame nuo Niujorko iki Maskvos!“, - teigė 23-ų metų režisierius ir prodiuseris Romas Zabarauskas.

„Streikas“ pasakoja apie juodaodį niujorkietį DJ-ėjų Luke (aktorius Ebeneezer Sowah), kuris per savo gimtadienį sužino apie turtingų tėvų nuslėptą močiutę iš Lietuvos. Įpykęs Luke atvyksta į Vilnių, kur įsimyli maištingą lietuvę Martą (aktorė Beata Tiškevič) ir susižavi jos draugais, lietuvių elektroninės muzikos „beatmakeriais“ bei jų homoseksualiu vadybininku Andy (aktorius Šarūnas Zenkevičius). Gavęs iš Vilniaus mero (aktorius Sakalas Uždavinys) netikėtą pasiūlymą vadovauti naujam elektroninės muzikos klubui, Luke sutinka – tačiau jis net nenutuokia, kokius iššūkius jam žada šis sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)