Kartu su „Streiko“ premjera birželio 24-ą dieną rengiamas elektroninės muzikos vakarėlis viename madingiausių Maskvos klubų „Solyanka“. Jame pasirodys filmo garso takelio režisierius Mark Splinter, „Mondayjazz“ nariai Tadas Quazar ir Justas Fresh, o taip pat vietiniai muzikos kūrėjai AlgoRythmiK ir Saburov.

Maskvos kino festivalį atidarys Holivudo žvaigždė Bradas Pittas, pristatysiantis filmo „Pasaulinis karas Z“ premjerą. Šis filmas nuo birželio 21-os dienos bus rodomas ir Lietuvos kino teatruose.

„Jei atvirai, aš mažiausiai tikėjausi, kad mus pakvies Maskvos kino festivalis. Matyt sukūrėm kažką universaliai „kabinančio“, jeigu keliaujame nuo Niujorko iki Maskvos!“, - teigė 23-ų metų režisierius ir prodiuseris Romas Zabarauskas.

Kartu su šia žinia filmo kūrėjai atskleidė ir „Streiko” premjeros datą Lietuvoje. Rugsėjo 25-ą dieną filmas bus pristatytas „Multikino” kino teatre Vilniuje, o rugsėjo 26-ą dieną - Tarptautinio Kauno kino festivalio žiūrovams Kaune. Iškart po to filmas bus rodomas Vilniaus „Multikino“, „Pasakos“, „Skalvijos“, Kauno „Cinamon“, Panevėžio „Garso“, Šiaulių „Atlantis“, Klaipėdos „KKKC“ ir kituose kino teatruose visoje Lietuvoje.

„Streikas“ pasakoja apie juodaodį niujorkietį DJ-ėjų Luke (aktorius Ebeneezer Sowah), kuris per savo gimtadienį sužino apie turtingų tėvų nuslėptą močiutę iš Lietuvos. Įpykęs Luke atvyksta į Vilnių, kur įsimyli maištingą lietuvę Martą (aktorė Beata Tiškevič) ir susižavi jos draugais, lietuvių elektroninės muzikos „beatmakeriais“ bei jų homoseksualiu vadybininku Andy (aktorius Šarūnas Zenkevičius). Gavęs iš Vilniaus mero (aktorius Sakalas Uždavinys) netikėtą pasiūlymą vadovauti naujam elektroniniam muzikos klubui, Luke sutinka – tačiau jis net nenutuokia, kokius iššūkius jam žada šis sprendimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)