„Samsara“ – puikių įvertinimų sulaukęs režisieriaus Rono Fricke ir prodiuserio Marko Magidsono kinematografinis šedevras, kuriame unikaliai susipina vizualus ir muzikinis menas.

„Samsara“ perkelia žiūrovus į šventąsias vietas ir į stichinių nelaimių zonas, į pramoninių objektų ir gamtinių stebuklų centrus.

Juosta buvo filmuojama net 25-iose šalyse penkiuose žemynuose beveik penkerius metus. Filmas nufilmuotas 70 mm juosta naudojant du kadrų dažnio per sekundę standartus ir unikalią kamerą, pailginančią kadrų laiką.

Ši sistema, sukurta specialiai šiam projektui, suteikia galimybę įprastose scenose pamatyti neįprastas, pakerinčias detales, o dėl 4K formato mėgautis hipnotizuojančiais beprecedenčio aiškumo vaizdais.

Pasitelkiant naujausias technologijas, filmo kūrėjai nukelia ne tik į pačius nuostabiausius Žemės kampelius, bet ir siaubingų katastrofų vietas, parodo milžiniškų pramoninių kompleksų niūrumą ir kvapą gniaužiantį gamtos stebuklų grožį.

Juostos kūrėjai filmavo Kinijos Tagou kovos menų mokyklą, Pekine fiksavo 1000 rankų šokį, Indijoje – Tiksės vienuolyną, Indonezijoje Idženos sienos kasyklas, įamžino Izraelio Raudų sieną, Japoniją, Jordaniją, Mianmarą, Honkongą, lankėsi Filipinų Sebu kalėjime, Saudo Arabijos Mekoje, Pietų Korėjoje, Tailande, Turkijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Filmavo įspūdingą Afrikoje esantį Angolos Epupos krioklį, Egipto Gizos piramides, Etiopijos kaimus ir slėnius, Ganos karstų parduotuves, Malio Timbuktu, Namibijos nacionalinį parką ir kaimus. Kvapą gniaužiantis pasakojimas neaplenkė Danijos, Prancūzijos Versalio rūmų, Monblano, Italijos, Amerikos žemynų. Sukūrė įspūdingus kinematografinius pasakojimus apie Braziliją, JAV esantį Monumentų slėnį, Kiauela, Naująjį Orleaną.

Atsisakydami naratyvo – kurdami filmą be veikėjų, pasakojimo, siužeto ir dialogų - kūrėjai griauna tradicinį kino supratimą taip skatindami muzikos ir vaizdo inspiruotą žiūrovų interpretaciją.

Filmas kuriamas vien vaizdų, garsų ir asociacijų pagalba, todėl juosta įtraukia, užburia, sužavi ir visiškai pateisina kritikų apibūdinimą – kino stebuklas. Filmas yra meditacijos, kerinčio grožiu, ramybės ir didingumo, nuostabių vaizdų ir puikaus garso takelio lydinys.

Lietuviškai titruotas filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)