„Negalėjome pagalvoti, kad viena minutė gali užsitęsti amžinybę. Gavome šimtus laiškų ir nesuskaičiuojamus gigabaitus kino medžiagos. Bemiegės naktys, įtampos neatlaikę nešiojamieji kompiuteriai, juokas ir ašaros, herojų išgyvenimai ir meniški vaizdai svaigino į darbą panirusius komisijos narius,“ – įspūdžiais apie dalyvių atranką dalinasi vienas iš „Pravdos“ autorių Carlo Mandrake.

Jam pritaria ir „Pravdos“ kino žinovas Tomas Auksarankis: „Tikras smagumėlis. Esu labai griežtas kritikas, bet šį kartą buvau nustebintas kai kurių filmų kokybe. Pamatėme darbų, kurie pranoko mūsų lūkesčius“.

Pasak organizatorių, buvo sulaukta daugiau nei 300 vienos minutės filmų. Pirminę atranką praėjo trečdalis, o galutinis verdiktas ir nugalėtojų vardai paaiškės vėlų ketvirtadienio vakarą, kai kino teatre „Lietuva“ paskutiniam posėdžiui susirinks festivalio žiuri. Kaip anksčiau pranešta, jos garbės pirmininku tapo Andrius Mamontovas, o nariais – šou žvaigždė Rimas Šapauskas, festivalio „Kino pavasaris“ programos koordinatorius Edvinas Pukšta, ŠMC TV kūrėjas Raimundas Malašauskas bei „Pravdos“ autoriai.

Festivalio mecenatas „Trejos devynerios“ prizais žada apdovanoti 9 geriausius filmus. Be materialinių gėrybių, numatoma skirti ir kūrybiškumą skatinančius prizus – naktį viešbutyje „Holliday Inn“, dienos stažuotes ŠMC TV bei LTV laidos „Asistentas vienai dienai“ gamybos aikštelėse.

Festivalio baigiamasis vakarėlis vyks klube „Intro“, kur bus galima patekti su festivalio bilietu. Meninę programą ir video projekcijas su vienos minutės filmais pristatys tęstinis projektas „PressJazz“. Gros džiazo trio „Aleksa Brothers Fusion Group“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją