Šių metų vidutinės trukmės dokumentinių filmų konkursinėje programoje dalyvauja režisieriaus Marato Sargsyano filmas ,,Tėvas”, iš labai arti žvelgiantis į vieno įdomiausių buvusio Sovietų Sajungos nusikaltėlių Vido Zenono Antonovo šiandieninį gyvenimą. Tai antrasis tarptautinis festivalis, kuriame dalyvauja dokumentinis filmas ,,Tėvas”, vos prieš mėnesį parsivežęs vieno pagrindinių dokumentinių filmų festivalių ,,Visions Du Reel” (Šveicarija) prizą už geriausią vidutinės trukmės filmą.

Specialioje Krokuvos festivalio programoje ,,Kažkur Europoje” dalyvauja Linos Lužytės dokumentinis filmas ,,Igruški”, pasakojantis apie Žlobino miesto Baltarusijoje gyventojų kasdienybę. Tai trečiasis tarptautinis festivalis debiutiniam dokumentiniam režisierės filmui, šių metų pavasarį nominuotam ,,Sidabrinei gervei” geriausio dokumentinio filmo kategorijoje bei tapusiam vienu iš trijų pretendentų Lietuvos kino operatorių asociacijos ,,Ąžuolo” apdovanojimuose už geriausią metų operatoriaus darbą kine.

Birželio 2 dieną Drakono simbolio prizais laureatus apdovanosiantis Krokuvos fimų festivalis yra oficialiai pripažintas Tarptautinės Kino Prodiuserių Asociacijų Federacijos (FIAPF), Europos Kino Akademijos (EFA) ir Kino, Meno ir Mokslo Akademijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)