„Procesas“ – tai filmas apie skausmingas dviejų žmonių skyrybas, kuriose labiausiai nukenčia mažas vaikas. Margo ketina išsivežti šešerių metų mergaitę į Jungtines Amerikos Valstijas pas savo meilužį, o buvęs jos vyras Sergėjus nenori atiduoti dukters. Margo atstovauja žinomas advokatas, laimėti prieš jį šansų beveik nėra. Tiesa, Sergėjų ginanti jauna advokatė Jekaterina Loginova mano, kad situacija dar gali pakrypti vyro naudai. Ar pavyks tėvui atgauti dukrą? Atsakymas - filme „Procesas“ per PBK jau šį trečiadenį, 21.05.

Antraplanį vaidmenį filme atliko vienas garsiausių lietuvių aktorių - Remigijus Sabulis. Sabulis kino pasaulyje pasirodė 1978 metais. Nuo tada sukūrė bene 20 pagrindinių vaidmenų. Vienas svarbiausių aktoriaus filmų – „Skrydis per Atlantą“, kuriame jis įkūnijo legendinį lakūną Steponą Darių.

Šis filmas pagrįstai yra įtrauktas į dešimties geriausių Lietuvos filmų sąrašą. Dar vienas nepamirštamas R.Sabulio vaidmuo - seriale „Turtuolis, vargšas“, kur aktorius įkūnijo Tomą Džordachą, vieną iš septynių vaikų, augusių Džordachų šeimoje. Tai vienas prieštaringiausių filmo herojų. „Šis vaidmuo atvėrė man ateitį, tai buvo pirmas toks rimtas vaidmuo nelietuviškame filme. Manau, kad tuomet Tarybų Sąjungoje mus kviesdavo filmuotis, nes mes buvome šiek tiek kitokie - skiriasi mūsų veido bruožai, mūsų kultūros. Tai filmui suteikė kitokio atspalvio,“ – prieš porą savaičių apie filmą „Turtuolis, vargšas“ kalbėjo aktorius A. Malachovo laidoje „Šiandien vakare“.