Festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ paprastai vyksta po atviru dangumi, šiltose vasaros sutemose.

Ketvirtąjį kartą vyksiantis festivalis prasidės Veisiejuose, miesto parke. Renginį ves televizijos, teatro ir kino aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

“Man yra didžiulė garbė ir džiaugsmas būti dalimi viso to, būti kartu, būti lietuviškame kine, bendrauti su žmonėmis, kurie neabejingi lietuviškam kinui. Tai tikrai graži patirtis, - sako ji. – Aš matau, kaip tai svarbu mums visiems: ne tik aktoriams, filmų kūrėjams, bet ir žiūrovams. Žmonės nori lietuviško kino. Tai - didžiulis pasiekimas, kad „Sidabrinės gervės“ dėka atsiranda vis daugiau galimybių pažinti šiuolaikinį lietuvišką kiną.“

LiKA direktorė Lina Buzelytė džiaugiasi, kad šiais metais festivalio žemėlapyje atsirado ir naujų taškų. „Liepos 5 dieną apsilankysime Panemunės pilyje, Jurbarko rajone. Taip pat sulaukėme specialaus pakvietimo iš Žagarės festivalio, rengiamo Joniškio rajone. Ten viešėsime liepos 19 dieną. Malonus sutapimas – festivalio renginius ves aktorius ir režisierius Kęstutis Jakštas, jau ne vienerius metus režisuojantis kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ iškilmes. Liepos 27 dieną šiuolaikinius lietuviškus filmus pamatys dar vieni festivalio naujokai - Kazlų Rūdos bedruomenė“, - pasakoja L.Buzelytė.

Pasak direktorės, festivalis įsilies į kelių Lietuvos miestų didžiąsias šventes. Birželio 7-ąją „Sidabrinės gervės naktų“ karavanas sugrįš į pamiltąjį Birštoną ir papuoš jų miesto šventę. Taip pat rugpjūčio 9 d. dalyvaus Kėdainių miesto šventės programoje.

„Nekantraujame vėl aplankyti ir puikiuosius ežerų regionus - Ignaliną, Zarasus. Ten „Sidabrinės gervės naktys“ būna ypatingos. Kaip ir Kauno rajone, Raudondvario dvare, kuris dar nepraleido nė vienerių festivalio metų. Ten visuomet būna nuostabūs kino vakarai, labai gausūs ir šilti“, - prisimena L.Buzelytė.

Kaunietei S.Daukšaitei-Petrulėnei festivalio geografija nėra svarbi. Aktorė teigia, kad visuomet „Sidabrinės gervės naktyse“ išgyvena jaudinančių akimirkų. „Man kiekvieną kartą, kiekviename renginyje, vos išgirdus įžanginę „gervių“ muziką, pereina šiurpuliukai per kūną. Tas gervės klyksmas, ta muzika yra stebuklas. Labai džiaugiuosi, galėdama skleisti lietuviško kino idėją“, - prisipažįsta aktorė.

Nebe pirmus metus su „Sidabrinės gervės naktimis“ per šalies miestus keliaujanti Sandra sako, kad patyrė įvairių nuotykių ir įvykių, kurie virto džiugiais prisiminimais. „Smagu, kai susirinkusiems į kino vakarus daliname košę, sriubas, vaišiname arbata ar kava. Žmonės visko nori, viskuo domisi. Mes daug šnekamės, fotografuojamės, labai geranoriškai bendraujame“, - sako aktorė.

„Sidabrinės gervės naktys“ tęsis nuo birželio 1 d. iki rupjūčio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją