„Kurdamas kiekvieną filmą aš siekiu [įgyvendinti vis] sunkesnius uždavinius. [...] Būtų neįdomu daryt tą patį per tą patį arba neeksperimentuoti, nedaryti kitaip“, – tikina E. Vėlyvis.

Redirected“ – trečiasis kino režisieriaus E. Vėlyvio vaidybinis filmas. Prieš tai buvo „Zero“ ir „Zero II“. Abu „Zero“ kino teatro salėse dėl gausybės keiksmažodžių buvo rodomi tik suaugusiesiems.

Žinoma, dėl tų pačių priežasčių filmai susilaukė diskusijų.

„Filme „Zero II“ mes patys žiūrime į save iš vidaus. O „Redirected“ atveju mes žiūrime į save, bet užsieniečių akimis. Pasistengiau pasižiūrėti, kaip jie galėtų mus matyti“, – LRT televizijos laidai „Durys atsidaro“ aiškino režisierius E. Vėlyvis.

Prieš kelias savaites surengta spaudos konferencija parodė, kad filmas „Redirected“ bus kitoks, negu esame įpratę matyti, ką paprastai sukuria rimti Lietuvos režisieriai. Ir panašus į tuos, kuriuos – jau žinome – kuria Emilis Vėlyvis.

Po konferencijos Lietuvos spauda su džiugesiu ir skambiomis antraštėmis skelbė: naujas E. Vėlyvio filmas pasitiktas su šūviais ir žviegiančiais paršeliais. O režisierius iškart pasakė: turbūt šis filmas turės trigubą indeksą „Skiriama suaugusiesiems“.

„Komedijos pagrindas ir yra savotiškas chaosas: kai personažą įmeti kartais į absurdišką situaciją ir jis bando iš jos kapstytis“, – sako E. Vėlyvis.

Filmas „Redirected“ pasakoja apie keturis draugus – Maiklą, Džoną, Beną ir Timą. Jie, ieškodami prieglobsčio egzotiškoje Azijoje, netikėtai patenka į Lietuvą ir stačia galva pasineria į visas mūsų turimas lietuviškas „grožybes“. Mėgindami išnešti sveiką kailį, vyrai atranda nuostabią šalį.

„Spalvinga, kontrastinga, egzotiška, kartais gal juoda, kartais šviesi. Kitaip tariant, įdomi. Jei ji būtų vienos spalvos, ji būtų neįdomi, mano galva“, – prisipažįsta režisierius.

Filme „Redirected“ skirtingus vaidmenis iš viso atliko daugiau kaip 50 aktorių iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių. Didžiausia filmo žvaigždė – Vinnie Jonesas.

Pagrindinių aktorių komanda buvo itin kruopščiai atrinkta.

„Redirected“ pasakos apie meilę tėvynei, tačiau jos išraiška bus visiškai kitokia. Filmas žiūrovui pasakos, kaip lietuviškos kiaulės auklėja anglišką kiauliškumą. Filmu bus siekiama paneigti tai, kas yra neišvengiama – užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą. Ir turbūt Lietuvos išpūstos romantikos filme nebus.