„Tuo pačiu ši mugė – ideali vieta mūsų šalies atstovams ieškoti verslo partnerių iš užsienio, pristatyti jau sukurtus ir dar gaminamus filmus, užmegzti svarbius kontaktus“, - sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Lietuvos kino stende tarptautinių kino festivalių programų sudarytojai, pardavimo agentai, platintojai bei kiti suinteresuoti užsienio atstovai turės galimybę specialiuose ekranuose peržiūrėti naujausių lietuviškų filmų ištraukas, gauti informaciją apie Lietuvos gamybos įmones, filmavimo mūsų šalyje galimybes.

Nors į oficialią šių metų festivalio programą lietuviški filmai nepateko, tačiau jie bus pristatyti mugėje besilankantiems kino profesionalams. Čia įvyks pirmoji vaidybinės juostos „Santa“ (rež. Marius Ivaškevičius) peržiūra.

„Dalyvaudami mugėje, ne tik pristatysime filmą, bet ir ieškosime galimybių parduoti filmo rodymo teises, užmegzti kontaktus su potencialiais partneriais, tarptautiniais platintojais, tikimės surasti ir pardavimo agentą“, - sako viena filmo prodiuserių Asta Valčiukaitė.

Specialiai įrengtuose dokumentinių ir trumpametražių filmų peržiūrų paviljonuose taip pat bus rodomas Andriaus Lekavičiaus filmas „Mes už… Lietuvą!“, Jokūbo Viliaus Tūro filmas „Sapnuoju, kad einu“ ir 88 minučių trukmės trumpo metro filmų programa, parengta Lietuvos trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“.

Pasak filmo „Sapnuoju, kad einu“ prodiuserės Rasos Miškinytės, prisistatyti Kanų kino mugėje, ieškant tarptautinės erdvės, siekiant festivalių organizatorių susidomėjimo bei pardavimo agentų kontaktų, išties verta, nes čia susirenka pasaulio kino profesionalai.

„Filmas susilaukė daug Lietuvos žiūrovų dėmesio ir profesionalų pripažinimo (apdovanotas „Sidabrine gerve“), norėčiau, kad jį pamatytų ir kitų šalių žiūrovai. Jis jau keliauja po festivalius ir Kanai – dar vienas žingsnis pirmyn“, - sako Rasa Miškinytė.

Trumpo metro filmų programoje pristatomi 2012-2013 m. filmai, kurie jau buvo parodyti keliuose užsienio festivaliuose bei vis dar sėkmingai po juos keliauja. Kitas svarbus programos akcentas – žanrų įvairovė: į ją įtraukti ir animaciniai, ir vaidybiniai, ir dokumentiniai filmai.

„Pristatydami naujausių trumpametražių filmų programą, siekiame populiarinti lietuviškus filmus ir Lietuvos kino kūrėjus bei sudominti tarptautinių filmų festivalių organizatorius, televizijų programų sudarytojus, internetinių video platformų kūrėjus, kitus tarptautinės trumpametražių filmų arenos atstovus.

Iš tiesų visi programos filmai turi potencialo patraukti jų dėmesį, nes kuriami profesionaliai ir gali drąsiai konkuruoti su užsienio trumpametraže produkcija“, - sako agentūros „Lithuanian Shorts“ vadovė Rimantė Daugėlaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)