1. Frančizės „Žvaigždžių kelias“ (Star Trek) gerbėjai visame pasaulyje skaičiuojami milijonais, o juos apibūdinantis žodis trekiai (angl. trekkies) buvo įtrauktas į anglų kalbos Oksfordo žodyną.

2. 2012-ųjų gruodį paslapčių laikymu po devyniais užraktais garsėjanti kompanija „Bad Robot“ nusprendė tuo metu dar tik montuotą filmą „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ parodyti vienam filmo gerbėjų, nesėkmingai kovojančiam su dviejų formų vėžiu. Artimi paskutiniąsias savo gyvenimo savaites gyvenusio vyro aplinkos žmonės „Reddit“ forume išplatino prašymą pagelbėti užkietėjusiam frančizės gerbėjui. Šį prašymą perskaitęs J. J. Abramsas nusprendė vyrui ir jo sutuoktinei surengti uždarą filmo peržiūrą. „Mes net nediskutavome šiuo klausimu“, - teigia filmo prodiuseris Bryanas Burkas. „Su filmais susijusią informaciją kruopščiai saugome dėl eilės priežasčių, tačiau kuomet susiduri su mirtina liga suvoki, jog tai kur kas svarbiau už bet kokį slaptumą“, - pridūrė jis.

3. Gegužės 17 dieną Lietuvos kino ekranuose startuosiantis mokslinės fantastikos veiksmo ir nuotykių filmas „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ tapo pirmąja juosta, filmuota IMAX kameromis ir konvertuota į 3D. Toks sprendimas buvo priimtas siekiant patenkinti abi puses – kino studiją „Paramount Pictures“ ir režisierių J. J. Abramsą, kurių nuomonės dėl techninės filmo pusės iki prasidedant filmavimams išsiskyrė. Taip „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ tapo pirmuoju serijos filmu, rodomu 3D formatu.

4. Filmo „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ režisierius J. J. Abramsas pirmenybę teikia ne kompiuterinei grafikai, tačiau filmavimui natūralioje aplinkoje bei paviljonuose. Būdamas ištikimu savo principams bei siekdamas maksimalaus įtaigumo, didžiąją daugumą sudėtingų filmo dekoracijų bei lokacijų režisierius ir jo pagalbininkai sukūrė be kompiuterinės grafikos įsikišimo. Bene įspūdingiausias jų kūrinys – milžiniškos raudonos džiunglės, kuriomis bėgantys herojai matomi ir reklaminiame filmo vaizdo siužete.

5. Vizualinius filmo efektus kūrė ankstesnių J. J. Abramso filmų bendražygiai, kompanija „Industrial Light & Magic“.

6. Ne paslaptis, jog filmų „Žvaigždžių kelias“ ir „Žvaigždžių karai“ gerbėjai – bene labiausiai nesutaikomos ir konfliktuojančios filmų gerbėjų stovyklos. Kino studijai „Disney“ filmų „Žvaigždžių karai“ režisierių J. J. Abramsą pasirinkus naujojo „Žvaigždžių kelio“ filmo režisieriumi gerbėjai sunerimo dėl tolesnės „Žvaigždžių karų“ frančizės likimo. Kaip paaiškėjo, vyras užleido projekto režisieriaus kėdę, tačiau naujausiame serijos filme taps vienu iš jo prodiuserių.

7. Režisierius J. J. Abramsas nebijo garsiai prisipažinti nesąs „Žvaigždžių kelio“ gerbėju. „Kuomet tau tenka dirbti su tuo, kas tau a priori nepatinka, tai – tik į naudą. Tuomet į filmavimo procesą žiūri laisviau ir gali padaryti filmą, kuris bus įdomiu net ir žmonėms, nevadinantiems savęs frančizės gerbėjais ir kuriems, kaip ir man – nusispjauti į visus Kirkus ir Spokus“, - atvirai dėstė režisierius.

8. Sausio pabaigoje išmaniųjų telefonų programėlių rinką papildė naujovė – pristatyta filmo „Žvaigždžių kelias“ gerbėjams skirta aplikacija. Kiekvienas vyresnis negu 13 metų Šiaurės Amerikos gyventojas iš oficialios filmo svetainės galėjo parsisiųsti mobiliąją aplikaciją, leidžiančią sudalyvauti žaidime, kurio prizai – dar niekur nepublikuota su filmu „Žvaigždžių kelias. Tolyn į tamsą“ susijusi medžiaga.

9. Ties filmu „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ dirbo penki prodiuseriai – J. J. Abramsas, Bryanas Burkas, Damonas Lindelofas, Roberto Orci ir Alexas Kurtzmanas. Kai kurie jų – išprotėję „Žvaigždžių kelio“ gerbėjai, tad B. Burkas šią juostą vadina frančizės gerbėjų sukurtu filmu gerbėjams.

10. Pagrindinio filmo piktadario vaidmuo buvo pasiūlytas aktoriui Benicio del Toro, tačiau pastarasis jo atsisakė dėl finansinių nesutarimų su filmo kūrėjais. Galiausiai vaidmuo atiteko serialo „Šerlokas“ žvaigždei Benedictui Cumberbatchui.

11. Nepaisant niūrios tematikos ir atmosferos, režisierius J. J. Abramsas savo filmą vadina juosta apie „viltį, meilę ir romantiką“.

Šįkart kosminio laivo „Enterprise“ komandai, vadovaujamai kapitono Kirko (akt. Chris Pine) tenka nelengva užduotis – pagauti piktadarį (akt. Benedict Cumberbatch), galintį kartą ir visiems laikams sunaikinti žmoniją... Tačiau ar byrančiai laivo komandai pavyks išlaikyti vienybę ir nugalėti galingiausią jų kelyje pasitaikiusį priešą? Įspūdingas fantastinis veiksmo filmas „Žvaigždžių kelias. Tolyn į tamsą“ Lietuvos kino ekranus pasieks jau gegužės 17 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)