Tarp britų kino žvaigždžių turėtume pamatyti "Oskarui" nominuotus Clive Oweną, Imeldą Staunton, Kate Winslet ir režisierių Mike Leighą.

Geriausio kino juostos kategorijoje pagrindiniu pretendentu minimas "Aviatorius" ("Aviator"), tačiau, kritikų nuomone, vakaro žvaigžde gali tapti ir Clinto Eastwoodo režisuotas filmas "Mergina, verta milijono" ("Million Dollar Baby").

Naujausiomis ekspertų apklausomis, C. Eastwoodo sukurtas filmas - naujasis favoritas laimėti "Oskaro" statulėlę už geriausią filmą. Jei 74 metų C. Eastwoodo pavyks laimėti, jis taps vyriausiu žmogumi istorijoje, gavusiu geriausio režisieriaus apdovanojimą.

Didžiosios Britanijos kritikai daugiau pagyrų skiria "Aviatoriui", tačiau tuo pat metu kalba ir apie kilsiančią aršiausia kovą tarp C.Eastwoodo ir Martino Scorsese, kurio režisuotas filmas "Aviatorius" - biografinė drama, pasakojanti apie ekscentriškąjį skrydžių pionierių Howardą Hughesą - pretenduoja į 11 "Oskarų".

M.Scorsese nė karto nelaimėjo geriausio režisieriaus apdovanojimo, nors jam buvo nominuotas keturis kartus už tokius filmus kaip "Įsiutęs bulius" ("Raging Bull"), "Geri vyrukai" ("Goodfellas") ir "Niujorko gaujos" ("Gangs of New York"). Savo ruožtu C.Eastwoodas buvo apdovanotas kartą - už juostą "Neatleistasis" ("Unforgiven").

Daugelis ekspertų prognozuoja, kad dviem "Oskarų" statulėlėms nominuotas Jamie Foxxas laimės geriausio aktoriaus kategorijoje. Savo ruožtu "Veros Dreik" ("Vera Drake") žvaigždė I. Stonton greičiausiai geriausios aktorės apdovanojimą turės atiduoti filme "Mergina, verta milijono" nusifilmavusiai Hilary Swank.

Didžioji Britanija didžiausias viltis deda į C.Oweną, kuris už antraeilį vaidmenį juostoje "Arčiau" ("Closer") buvo apdovanotas "Auksiniu gaubliu" ir BAFTA apdovanojimu.

"Oskarų" ceremoniją ves aktorius ir komikas Chrisas Rockas. Ceremonija bus rodoma su septynių sekundžių vėlavimu, kad būtų apsisaugota nuo įvairių cenzūros reikalavimų neatitinkančių staigmenų.

Šiek tiek nerimaujama ir dėl vedėjo C.Rocko, kuris gerai žinomas savo pomėgiu pasikeikti scenoje. Tačiau pats 40-metis komikas pažadėjo valdytis.

Taip pat nutekėjo informacija ir apie dovanėles, kurios bus įteiktos nominuotiesiems ir apdovanojimų pranešėjams. Šiemet jie gaus dovanų sertifikatą apsilankyti prabangiame pakrantės kurorte, porą dirbtinių blakstienų ir servizą su metų trukmės arbatos ir kavos tiekimu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją