Artėjantį penktadienį 64-erių sulauksianti „Miu Miu“ prekės ženklo įkūrėja ir „Prada“ vyriausioji dizainerė M.Prada kurdama drabužius „Didžiojo Getsbio“ herojams dirbo drauge su kostiumų dailininke Catherine Martin. Ši, beje, yra laimėjusi du „Oskarus“ už kito B.Luhrmanno filmo „Mulen Ružas“ kostiumus. Drauge jos sukūrė per 40 išskirtinių aprangos ansamblių, kuriuos įkvėpė istorinė medžiaga bei „Prada“ ir „Miu Miu“ archyvai.

„Bazą ir Miuccią visuomet jungė noras atrasti modernius būdus išlaisvinti klasiką ir istorinius aspektus iš praeities pančių. „Didžiajame Getsbyje“ norėjome sukurti aplinką, su kuria žiūrovai pažįstami pasąmonės lygyje, tačiau yra nuo to laikmečio atskirti“, – „Vogue“ sakė Ch.Martin.

Eskizuose, kuriuos filmui piešė M.Prada, gausu spindinčių, kristalais ir žvyneliais papuoštų suknelių. Jų vyraujantys atspalviai sodrūs ir karališkai rafinuoti – smaragdo, nefrito, topazo ir aukso. Audiniuose netrūksta prabangaus velveto ir kailio. Kiekviena suknelė slepia savitą, trečiojo dešimtmečio dvasios persismelkusią istoriją. „Mūsų bendradarbiavimas su „Prada“ mados namais atskleidžia, kad europietiška mada buvo neatsiejama nuo aristokratiškų JAV Rytų pakrantės vakarėlių vadinamaisiais „triukšmingais dvidešimtaisiais“ (angl. „Roaring Twenties“)“, – pridūrė Ch.Martin. „Didžiojo Getsbio“ vyrų-herojų kostiumais rūpinosi amerikiečių prekės ženklas „Brooks Brothers“.

Beje, M.Prada ir B.Luhrmannas jau yra bendradarbiavę, kuomet reikėjo kurti Leonardo DiCaprio kostiumą 1996-ųjų filmui „Romeo ir Džiuljeta“.

Šių metų Kanų kino festivalį gegužę atidarysiančio filmo „Didysis Getsbis“ veiksmas rutuliojasi 1922-aisiais, kai Amerika klestėjo ir buvo turtinga. Visiškai atsigavusi po Pirmojo pasaulinio karo šalis mėgavosi ištaigingu gyvenimu, ekonomika vystėsi, o žmonių ambicijos siekė neregėtas aukštumas. Rafinuotos ir neįtikėtinai gyvos istorijos žiūrovai išvys stipraus vyro kelią į šlovę ir laimės troškimą bei nusivylimo kartėlį. Į Lietuvą itin laukiama juosta atkeliaus tuoj po Kanų kino festivalio pradžios, gegužės 17 dieną.

Filmo „Didysis Getsbis“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)