Niono mieste vykstančio festivalio gyvavimo istorija prasideda jau 1969 metais. Pasak organizatorių, būtent šiame mieste septinto dešimtmečio pabaigoje prasidėjo Vakarų pasaulio pažintis su Rytų bloko dokumentinio kino kūrėjų darbais. Iki šių metų festivalio auditorija turėjo galimybę susipažinti tik su dviem lietuvių autoriais – Audriumi Stoniu bei jo dokumentiniais filmais ,,Fedia. Trys minutės po Didžiojo sprogimo”, ,,Viena” ir ,,Raminas” ir Manto Kvedaravičiaus filmu „Barzakh“.

Maratas Sargsyanas yra pirmasis jaunosios kartos kino kūrėjas, atrinktas į ,,Visions Du Reel” festivalio konkursinę programą.

Balandžio 20 ir 21 dienomis Šveicarijoje pristatomas dokumentinis filmas ,,Tėvas” iš labai arti žvelgia į šiandieninį Vido Zenono Antonovo gyvenimą. Pavogęs milijoną rublių iš įvairių valstybinių įstaigų, įrašytas į įdomiausių XX amžiaus Sovietų Sąjungos nusikaltėlių knygą, 15-oje skirtingų kalėjimų Antonovas praleido 20 savo gyvenimo metų. Šiandien jam 71-eri. Jis turi didelę šeimą – 10 vaikų, 2 anūkus ir naujagimį sūnų.

„Be abejo, dvidešimt metų kalėjimuose ir nusikalstama veikla, kuria aš užsiiminėjau laisvėje, pakeitė mane iš esmės. Bet jaučiau, kad dar turiu jėgų ir galimybę sukurti tokią šeimą, apie kurią kalbėjo mano tėvas ir senelis“, – sako Vidas Zenonas Antonovas.

Marato Sargsyano dokumentinio filmo nacionalinė premjera įvyko 2012 metais Europos šalių kino forume ,,Scanorama”, filmo operatorius – Linas Dabriška, filmo montažo režisierius – Jan De Coster prodiuserė – Dagnė Vildžiūnaitė. Filmo gamybą dalinai finansavo Kultūros rėmimo fondas.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)