Ne išimtis ir vis labiau legendomis apipintu tampantis naujasis režisieriaus filmas - mokslinės fantastikos veiksmo ir nuotykių istorija „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ (Start Trek Into Darkness).
Paklaustas, ar nuolatinis slaptumo ir intrigos išlaikymas apie kuriamus projektus teikia jam malonumą, režisierius atsakė priešingai – „Ne. Malonumą man teikia ramus ir sistemingas darbas, atitinkantis filmavimo planą. Jaučiu malonumą, kuomet į kino salę atėję žiūrovai mėgaujasi filmu, o nesigadina filmo įspūdžio, skaitydami geltonojoje spaudoje cituojamas mano lepteltas detales apie filmą. Džiaugiuosi, kuomet žiūrovai informaciją apie filmą sužino kino salėje, o ne prieš eidami į ją“ – teigė režisierius.

Žurnalistų spaudžiamas į kampą prisipažinti, kaip kompiuterinių technologijų laikais išlaiko visišką filmo slaptumą, J. J. Abramsas sutiko papasakoti savo darbo užkulisius. „Prieš pradedant dirbti susitinku su studijos Bad Robot vadovais bei kitais kolegomis, prašydamas jų padėti padaryti įspūdį žiūrovui.

Kiekvienas mūsų pasirinkimas, kostiumo eskizas, grimo fragmentas ir scena praras savo žavesį, jeigu bus aptarinėjami ne tarp šių sienų, o tai vaizduojančios nuotraukos bus publikuojamos internete. Prašau kolegų leisti žiūrovams sušukti: „O Dieve, šis pasaulis, kosminis laisvas ir mūšis yra tikri!“, - pasakojo vyras, teigdamas, jog „jeigu žiūrovai prieš pamatydami filmą išvys kaip už specialiuosius efektus atsakingos kompanijos dirba ties jų kūrimu, šių scenų daromas įspūdis sumažės kone perpus, o filmas bus sunaikintas dar nebaigus filmavimo darbų“, - įsitikinęs J. J. Abramsas, skubėdamas paneigti esąs slaptumo fanatiku.

„Darbuotojai gerbia tokius darbo metodus ir laikosi taisyklių. Mes niekuomet jų negąsdiname ir kasdien nereikalaujame užtikrinti informacijos konfidencialumo – mes nustatome tikslą: viskas, ką mes darome, yra kuriama siekiant žiūrovui padaryti neįtikėtiną įspūdį, tad pasistenkime filmo detales laikyti paslaptyje taip ilgai, kiek sugebėsime tai padaryti“, - būtent tokius raginimus prieš kiekvieną filmavimą girdi režisieriaus J. J. Abramso kolegos.

Gegužės 17 dieną Lietuvos kino ekranuose startuosiantis mokslinės fantastikos veiksmo ir nuotykių filmas „Tolyn į tamsą. Žvaigždžių kelias“ papasakos apie laivo „Enterprise“ įgulos sugrįžimą į žemę. Radę ant pasaulio sunaikinimo ribos balansuojančią žmoniją, sukaustytą vidinių baimių ir chaoso, kapitono Kirko (akt. Chris Pine) vadovaujama komanda patenka į mirtino žaidimo spąstus, kuriuose privalės rizikuoti ne tik savo draugyste ir meile, tačiau ir gyvybe... Komandai vadovaujantis kapitonas Kirkas ryžtasi už pasaulinį chaosą atsakingo piktadario (akt. Benedict Cumberbatch) gaudynėms, tačiau nei vienas komandos narys nesitikėjo, jog priešas pasirodys esąs tokiu galingu, o vardan žmonijos išgelbėjimo laivo „Enterprise“ įgulai teks rizikuoti pačiu brangiausiu turtu...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją