Režisierius Audrius Stonys nuo 1989 m. sukūrė 13 dokumentinių filmų ir vieną trumpo metro vaidybinį filmą. Režisieriaus filmai apdovanoti daugybe garsių festivalių prizų, o filmas „Neregių žemė“ 1992 m. pelnė garsiausią Europos kino akademijos apdovanojimą „Felix“ už geriausią metų dokumentinį filmą.

Jo retrospektyvų ir kino vakarų buvo surengta Šveicarijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Izraelyje, Čekijoje ir t.t. Taip pat Audrius Stonys yra ne tik režisierius, bet ir prodiuseris, Nacionalinės premijos laureatas, Europos Kino Akademijos tikrasis narys, European Documentary Network narys. MEDIA ekspertas, Lietuvos atstovas EURIMAGES vadovų taryboje.

Tačiau svarbiausia yra tai, jog, kaip rašoma režisieriaus internetiniame puslapyje, „Audrius Stonys per beveik penkiolika metų profesionalios kūrybos išliko ištikimas sau, savo įsitikinimams, savitam kino suvokimui, poetiškai dalykų interpretacijai ir padorumui. Galima tik žavėtis režisieriaus poetiškumu, paprastumu, o svarbiausia - nuoširdumu.“
Paskaita vyks kino teatro “Pasaka” Pušku Pušku salėje balandžio 17 d. nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją