Britų kilmės kino režisieriui buvo patikėta režisuoti 2012 metų Olimpiados atidarymo ceremoniją, kuri vyko Londone. „Stebuklų salomis“ (Isles of Wonder) pavadinta atidarymo šventė pranoko visus lūkesčius ir tapo įspūdingu reginiu, kurį pamatė daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje.

Susipažinti su režisieriaus idėjomis Olimpiadai galima šiame video:

O štai kaip viskas atrodė realybėje:

Už šį darbą, D. Boyle'as Jungtinės Karalystės vyriausybės meno ir žiniasklaidos apdovanojimų komiteto atstovų netgi buvo nominuotas garbingiausiam britų įvertinimui – riterio titului. Tačiau garsus režisierius šios nominacijos atsisakė. Pasak D. Boyle'o, jis nenorėjo tapti seru, nes geriausiai jaučiasi būdamas eiliniu piliečiu – lygiu su lygiais: „Olimpiados ceremonija būtent tai ir reprezentavo.“

Nors šis renginys režisieriui pelnė dar didesnę šlovę, o milijonams tapo didžiausia metų pramoga, D. Boyle'as tikina, kad jei tuo pat metu nebūtų kūręs naujausio savo filmo – intriguojančio trilerio „Transo būsena“, būtų gerokai kankinęsis, nes Olimpiada jam buvusi pernelyg teigiama ir saldi užduotis.

„Transo būsena“ išlaikė sveiką protą, nes jei būtų buvusi tik Olimpiada – būčiau išprotėjęs. Daugybė repeticijų valandų, nuolatinės diskusijos su komitetu... Tikra beprotybė ir jai aš atidaviau visas savo teigiamiausias emocijas ir mintis, – pasakojo režisierius. – Todėl galimybė bent naktimis atitrūkti nuo begalės spalvų, šviesų ir saldėsių, buvo tikras išsigelbėjimas. „Transo būsena“ – tamsus, klampus ir pavojingas filmas – visiška priešingybė Olimpiadai, tad juokais vaidinu šį filmą Bloguoju Olimpiados pusbroliu.“

Pasak režisieriaus, naujajame filme, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka Jamesas McAvoy, Vincentas Casselis ir Rosario Dawson, jis atskleidė tamsiąją savo asmenybės pusę, nes iki šiol jokiame filme režisierius nebuvo užminęs tiek daug paslapčių ir intrigų.

„Transo būsena“ Lietuvos kino teatruose pasirodys jau balandžio 19 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją