Iš trijų dalių sudarytas amerikiečių režisieriaus Dereko Cianfrance‘o filmas pasakoja apie atsidavimą, pasiaukojimą, kaltės išpirkimą, keršto troškimą ir lemtingus sprendimus, kurie paveikia šeimos narius ir net palikuonis. Kriminalinėje dramoje pagrindinius vaidmenis atlieka garsūs aktoriai Ryanas Goslingas, Bradley Cooperis ir Eva Mendes.

„Visada džiaugiamės, kai „Kino pavasariui“ atrinkti filmai po festivalio atranda savo vietą repertuare ilgesniam laikui. Pernai triumfas „Kino pavasaryje“ pagelbėjo „Neliečiamiesiems“ sugrįžti į repertuarą, o dar daugiau žmonių šį nuostabų filmą pamatė, išleidus DVD diskus,“ - sako festivalio „Kino pavasaris“ programos koordinatorius Edvinas Pukšta. „Kriminalinės dramos „Niujorko šešėlyje“ tikrai nebūtume gavę be platinimo kompanijos „Prior Entertainment“ pagalbos, o Dereko Cianfrance'o filmas idealiai atitiko festivalio programos „Nepriklausomas Amerikos kinas“ kriterijus. Žiūrovų aktyvumas per „Kino pavasarį“ tik patvirtina, kad „Niujorko šešėlyje“ yra vertas dar didesnės auditorijos.“

Grandiozinė, ambicinga ir epinė kriminalinė drama „Niujorko šešėlyje“ - tai dvyniais save vadinančių bičiulių - režisieriaus Dereko Cianfrance'o ir aktoriaus Ryano Goslingo - antrasis bendras filmas. Judviejų ankstesnis darbas, Sandanso kino festivalyje pakrikštyta jausminga drama „Mano liūdna meilės istorija“ (Blue Valentine), buvo taip pat rodytas Lietuvoje.

„Man patinka dirbti su Ryanu Goslingu, nes jis yra magiškas. Jis padeda realizuoti neįtikinamiausius dalykus. Ryanas yra tiesiog pats geriausias,“ - pasakoja režisierius Derekas Cianfrance'as, kuris geriausią bičiulį viešai vadina net savo „broliu nuo kitos mamos“. Kino kūrėjas tvirtina, kad „Niujorko šešėlyje“ buvo sumanytas dar prieš nufilmuojant skausmingą sutuoktuvių ir skyrybų dramą „Mano liūdna meilės istorija“.

„Kai vieną vakarą paklausiau Ryano, ką dar norėtų padaryti gyvenime, jis atsakė: „Aš visuomet norėjau apvogti banką, bet siaubingai bijojau patekti į kalėjimą. Atvažiuočiau į banką motociklu, kad galėčiau įeiti su šalmu ir niekas manęs neatpažintų. Motociklas labiausiai tiktų greitam pabėgimui“. Keisčiausia, kad būtent taip banko grobimo schemą buvau aprašęs scenarijuje. Kai išgirdau iš jo tą pačią versiją, supratau, kad likimas skatina mus sukurti šį filmą drauge“, - filmo priešistorę atskleidžia režisierius.

Derekas Cianfrance'as dar pamena tuomet pasakęs aktoriui Ryanui Goslingui: „Padėsiu įgyvendinti tavo svajonę, o kalėjime teks pasedėti tik vieną dieną, kol filmuosime“.

Filmo „Niujorko šešėlyje“ pasaulinė premjera įvyko pernai Toronto kino festivalyje, o šį pavasarį juosta pradedama rodyti JAV kino teatruose. Beje, filmo premjera Didžiojoje Britanijoje ir sugrįžimas į didžiuosius Lietuvos kino teatrus įvyks tą pačią dieną – šį penktadienį, balandžio 12 dieną.

Kriminalinės juostos „Niujorko šešėlyje“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)