„Sidabrinės gervės“ Atrankos vertinimo komisija rinksis iš šių filmų: Roberto Mullano „Laiškai Sofijai“, Kristinos Buožytės „Aurora“, Mario Martinsono „Tyli naktis“, Simono Aškelavičiaus, Editos Kabaraitės, Ričardo Marcinkaus ir Donato Ulvydo „Valentinas vienas“, Ruslano Korostneckio „Moters saulė“ ir Justino Krisiūno „Emigrantai“.

Praėjusiais metais „gervę“ už geriausią profesinę meistrystę pelnęs filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas ir šių metų apdovanojimams pristatantis savo prodiusuotą filmą „Valentinas vienas“, sako: “Nieko nesitikiu. Mūsų tikslas – patikti žiūrovui, nekuriant to, ko jis nesupranta, kaip ir to, kur viskas pasakyta, kas yra banalu“.

Savo tikslą kūrėjai pasiekė, sulaukę didžiulio žiūrovų dėmesio – 180 tūkstančių kino gerbėjų jau matė šį filmą, kuris aplenkė antroje žiūrimumo vietoje buvusį „Zero 2“ jau 7-ą demonstravimo dieną. “Valentinas vienas” jau gavo 2,5 milijonų litų pajamų.

„Iki šiol lietuviškas kinas buvo pavėsy, - teigia prodiuseris Ž.Naujokas. - Smagu matyti, kad atsiranda daugiau pilnametražių filmų, kad Lietuvos kinas juda. Gal ir „Tado Blindos“ sėkmės dėka? Kuo daugiau bus kuriama filmų, tuo jie bus geresni. Sunku privačiai surasti filmui pinigų, nes per maža rinka. Jaunas kūrėjas pradžią turi padaryti pats. Tie, kas sužibės savo talentu, lengviau gaus finansavimą kitam filmui“.

Vis dėlto „Sidabrinės gervės“ statulėle apdovanotas prodiuseris pripažįsta, kad smagu, kai tave įvertina ir profesionalai.

LiKA informuoja, kad šių metų apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nominantus vertina Tarybos skirta Atrankos vertinimo komisija, sudaryta iš 5-ių narių. Vėliau už Tarybos patvirtintus nominantus balsuoja ir geriausius renka visi 64 Akademijos nariai.

2013-ųjų nominantai bus paskelbti jau trečiadienį, balandžio 10-ą dieną. Prestižiniai apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2013“ vyks gegužės 11 dieną Vilniaus Teatro arenoje. Juos tiesiogiai transliuos LRT televizija. Renginio globėjas - premjeras Algirdas Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)