Kaip cituodami agentūros „Reuters“ pranešimą rašė Rollingstone.com, šiuo savo darbu Jay-Z neabejotinai turėjo įžengti į auksinę seno gero džiazo karalystę. Garso takelyje žinomas atlikėjas ir prodiuseris pasakojo ketinantis sujungti „Didžiojo Getsbio“ laikmečio, Amerikos klestėjimo metų, trečiojo dešimtmečio ritmus ir šiuolaikinę muziką, džiazą ir hiphopą. Teigiama, kad prie šio projekto Jay-Z darbuojasi dvejus metus.

„Kalbėdami apie „Didįjį Getsbį“ sprendėme užduotį, kaip žiūrovams filmu suteikti tą patį džiaugsmą ir malonumą, kaip kad savo kūriniu kadaise sugebėjo romaną, pagal kurį statytas filmas, parašęs autorius F.Scottas Fitzgeraldas. Manau, mūsų amžiuje džiazo energija priklausoma nuo hiphopo energijos“, – savo pasirinkimą aiškino filmo režisierius B.Luhrmannas. Jis teigė susipažinęs su Jay-Z kai šis įrašinėjo bendrą albumą su kolega Kanye Westu „Watch the Throne“, dainą „No Church in the Wild“.

Pats reperis teigė nedvejodamas sutikęs imtis ambicingo sumanymo. „Vos pasikalbėjęs su Bazu ir Leonardo supratau, kad tai – mano darbas. „Didysis Getsbis“ – klasikinė amerikietiška istorija, kurioje susipažįstama su ekstravagancija, dekadansu ir iliuzija“, – kalbėjo jis. Prie filmo garso takelio Jay-Z darbuojasi kartu su ilgamečiu B.Luhrmanno bendradarbiu, kompozitoriumi Craigu Armstrongu ir už filmo muziką atsakingu Antonu Monstedu. Jay-Z kūriniai bus integruoti į C.Armstrongo garso takelį.

Drama „Didysis Getsbis“ sukurta pagal literatūros klasika laikomą Franciso Scotto Fitzgeraldo 1925-ųjų to paties pavadinimo romaną, kuris jau ne kartą buvo ekranizuotas ir rodomas kaip Brodvėjaus spektaklis. Naujosios ekranizacijos režisierius, australas B.Luhrmannas žiūrovams žinomas kaip neįtikėtino populiarumo sulaukusių filmų „Romeo ir Džiuljeta“, „Mulen Ružas“, „Australija“ kūrėjas. Pagrindinį milijonieriaus Džėjaus Getsbio vaidmenį filme atlieka L.DiCaprio, jo mylimąją Deizę vaidina Carey Mulligan, o pasakotoją Niką įkūnija Tobey Maguire‘as. Į Lietuvą itin laukiama juosta atkeliaus tuoj po Kanų kino festivalio pradžios, gegužės 17 dieną.

Filmo „Didysis Getsbis“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)