Šių metų festivalio programą sudaro devyni nauji vaidybiniai filmai, jau spėję pelnyti apdovanojimus tarptautiniuose kino festivaliuose.

Festivalyje ypatingas dėmesys bus skiriamas praėjusių metų rudenį anapilin išėjusiai legendinei aktorei Eugenijai Pleškytei. „Šeršėliafam“ rengia jos filmų retrospektyvą. Festivalyje bus parodyti penki meniniai filmai „Sadūto Tūto“, „Faktas“, „Herukus Mantas“, „Velnio sėkla“ ir filmas apie aktorę „Savi keliai“. Taip pat bus rengiama E. Pleškytės nuotraukų paroda, už kurią organizatoriai dėkingi Juozui Budraičiui, įamžinusiam aktorę jos kūrybiniame kelyje.

Vitos Pukštaitės-Bružės sukurta segė „Kino fėja“
Šiemet bus tęsiama pernai metais pradėta iniciatyva apdovanoti Metų kino moterį. Pernai ja tapo prodiuserė Lineta Mišeikytė.

Paskutinę festivalio dieną už nuopelnus kino pasaulyje bus paskelbta Metų moteris, kuriai įteikta Vitos Pukštaitės-Bružės sukurta segė „Kino fėja“.

Šiais Metų moterimi pretenduoja tapti prodiuserė Ieva Norvilienė už "Auroros" sklaidą pasaulyje. Inesa Kurklietytė už audiovizualinės industrijos įgyvendinimą. Bei Lina Kaminskaitė-Jančorienė.

Festivalio programoje bus parodyta ir kino avantiūrisčių programa, kurios metu bus parodyti trys moterų kurti filmai, turėję didžiausią įtaką pasaulio kinui 7-8 dešimtmetyje. Avantiūrisčių filmus pristatys garsūs kino pasaulio žmonės.

Festivalio metu taip pat vyks konferencija „Moterys kino industrijoje“, kurią iniciavo „Doris“ judėjimo atstovės Lisa Maria Viola Linden ir Maria Elinor Eng. Kovo 5 dieną vyksiančioje konferencijoje sudalyvauti kviečiami ir vyrai, besidomintys apie dailiosios lyties atstovių padėtį šioje Skandinavijos šalyje.

Kovo 8 dieną festivalis iškeliauja po kitus šalies miestus. Organizatoriai išveža ne tik filmus, bet ir socialinę iniciatyvą. Iš viso bus surengti trys socialiniai vakarai skirtinguose šalies miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)