Po karštligiškos padėkos kalbos scenoje 40-metis aktorius ir režisierius su žurnalistais kalbėjosi plačiai šypsodamasis. Jis tvirtino, kad jo nepaminėjimo geriausio režisieriaus kategorijoje laikymas ignoravimu buvo perdėtas, ir pažymėjo, kad po metų, kai būta itin daug gerų filmų, nebuvo nominuoti ir keli kiti pripažinti kino kūrėjai.

„Natūralu, kad buvau nusivylęs, - sakė jis. - Bet kai pažvelgiu į režisierius, kurie nebuvo nominuoti - Paulą Thomą Andersoną, Kathryn Bigelow, Tomą Hooperį, Quentiną Tarantino - tai vis nuostabūs režisieriai, kuriais žaviuosi. Tai buvo tiesiog sunkūs metai. Neturi teisių į nieką. Man garbė būti čia, tarp šių filmų, ir man garbė laimėti Akademijos apdovanojimą", - sakė B.Affleckas.

Nors „Operacija „Argo" prieš sekmadienį įvykusią „Oskarų" įteikimo ceremoniją susišlavė praktiškai visus pagrindinius sezono apdovanojimus, B.Affleckas tvirtina, kad nieko nelaiko savaime suprantamu dalyku.

„Kai jie teikė mums trofėjus, buvau tikras, kad laimėsime, - pajuokavo jis. - Neužsiimu „oskarologija" ir visu tuo postringavimu."

„Noriu pasakyti, kad tai puiku, žmonėms patinka tai skaityti, bet man tai nepadeda. Aš tiesiog jaudinausi dėl kiekvieno, kas dirbo šiame filme", - pridūrė jis.