Tai buvo pirmas kartas per visą istoriją, kai prezidentas ar pirmoji ponia įteikia Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą.

Per tiesioginį teletiltą iš Baltųjų rūmų Vašingtone, esančiame už 4,8 tūkst. km nuo „Oskarų" įteikimo ceremonijos Holivude, M.Obama gyrė kino pramonės darbą, o paskui paskelbė, kad geriausiu filmu buvo išrinkta drama apie Irano įkaitų krizę „Operacija „Argo".

Prezidento žmona, kuri vilkėjo sidabro spalvos vakarinę suknią, sakė, kad šiemet nominuoti filmai "vertė mus juoktis, vertė mus verkti ir truputėlį tvirčiau įsikibti į savo ranktūrius".

„Jie priminė mums, kad galime įveikti bet kokias kliūtis, jeigu kasame pakankamai giliai ir pakankamai stipriai. Jie yra ypač svarbūs jaunimui. Kasdien jie susidomi šiais menais, jie mokosi atverti savo vaizduotę ... ir siekti tų svajonių", - pridūrė M.Obama.

„Operacijos „Argo" režisierius ir vienas prodiuserių Benas Affleckas sakė, jog jaučiasi taip, „tarsi matytų haliucinacijas", kai apdovanojimą jam paskelbė M.Obama.

„Faktas, kad tai buvo pirmoji ponia, buvo didžiulė garbė ... Buvo labai šaunu", - atsiėmęs geriausio filmo „Oskaro" statulėlę užkulisiuose sakė B.Affleckas.