Kaip Eltai sakė filmo režisierius Arūnas Juzėnas, filmo pasaulinė premjera buvo numatyta šių metų Berlyno kino festivalyje, tačiau iki to laiko nespėta užbaigti visų darbų. "Dar pildome informaciją filme, susijusią su Vilniaus geto istorinėmis asmenybėmis ir to meto įvykių chronologija, kadangi Dž. Sobolio pjesėje esama daug istorinių momentų, reikalingų logiškai filmo veiksmo eigai. Taigi reikėjo tikslinti veiksmo laiką, vietovę ir kitus svarbius dalykus. Nors dėl šių darbų mums pritrūko laiko "Getą" pristatyti Berlyno festivaliui, vis dėlto tai yra festivalinis filmas, todėl jo premjera realiausiai galėtų vykti šių metų Karlovy Varų kino festivalyje Čekijoje", - sakė A. Juzėnas. Režisierius sakė neplanuojantis filmo premjeros pernelyg komerciniu tapusiame Kanų kino festivalyje Prancūzijoje.

55-ojo Berlyno kino festivalio spauda paskelbė, kad bendras Lietuvos ir Vokietijos koprodukcijos filmas "Getas" sėkmingai platinamas užsienyje. Jo platinimu užsiimanti Miunchene veikianti kino platinimo kompanija "Beta Cinema" dar nebaigtą filmą jau pardavė tokioms kompanijoms kaip "Brazil's Europa Films", "Greece's Privat Cinema" ir "Benelux's Double Tree Entertainment".

Pasak A. Juzėno, dėl filmo premjeros Vilniuje ir platinimo Lietuvoje iš principo susitarta su kompanija "Forum Cinemas", Vokietijos ir Izraelio ambasadomis. Vėliau juostą numatoma rodyti visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Sukrečiančioje kino juostoje "Getas" pagal žymaus Izraelio dramaturgo Joshua Sobolo to paties pavadinimo pjesę nusifilmavo apie 90 aktorių. Pagrindinius vaidmenis šioje beveik dviejų valandų dramoje sukūrė tokie žinomi kino ir teatro aktoriai, kaip vokiečių Bruce'u Willisu vadinamas Heinas Ferchas ir vengrų kino aktorė Erica Moraszan. Filmavosi ir lietuvių aktoriai Vytautas Šapranauskas, Andrius Žebrauskas, Margarita Žiemelytė, Adrija Čepaitė, Evaldas Jaras, Sigitas Račkys, Daiva Stubraitė, debiutavo gausus jaunųjų aktorių būrys. Masinėse scenose dalyvavo beveik 200 statistų.

"Geto" kūrybinėje grupėje - operatorius Andrea Hofferis, dailininkas Jura Grigarovičius, kompozitorius Anatolijus Šenderovas.

Prieš keletą metų pradėto kurti filmo užbaigimui kildavo įvairios kliūtys - ilgai truko derybos su žinomais aktoriais, laiko prireikė ir filmo pergarsinimui puikia anglų kalba. Nemažai laiko, pasak režisieriaus, atėmė ir žydų klausimo interpretacijos filme paieškos.

"Getas" sukurtas kino įmonei "Seansas" bendradarbiaujant su vokiečių kompanijomis "Dragon Cine V.I.E." ir "New Transit Entertainment".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją