14 metų paauglys dirbo gatvėje, mėgindamas pragyventi, kai kitos žvaigždės, kurias jis sutiks Los Andžele, tokio amžiaus varžėsi dėl vaidmenų kalėdiniams vaidinimams.

F. Mohammadi, kilęs iš vargingo Afganistano sostinės Kabulo priemiesčio, gyveno pernelyg skurdžiai, kad pradėtų lankyti mokyklą, ir būdamas septynerių, prisijungė prie pulko gatvės berniūkščių, užsieniečiams įkyriai siūlančių pirkti žemėlapius ir kramtomąją gumą, rašo „The Telegraph“.

Šlovė kine liesam gatvės berniukui, kuris veriančiu žalsvai pilkų akių žvilgsniu priverčia minkštaširdžius užsieniečius išsiskirti su doleriais, atrodė neįtikėtina perspektyva.

Nepaisant to, praėjus septyneriems metams, Fawadas ruošiasi kuriam laikui palikti dulkinas žiemiško Kabulo gatves ir žengti raudonuoju Los Andželo kilimu – juo afganų paauglys žygiuos kaip vienas iš dviejų pagrindinių trumpametražio filmo, pretenduojančio į „Oskarą“, aktorių.

Antradienį keturiolikmetis pirmą kartą išvyks už Afganistano ribų ir pirmą kartą skris lėktuvu. Į Holivudą jis keliaus su tame pačiame filme vaidinančiu vienmečiu Jawanmardu Paizu.

Filmas, kuris pasuko Fawado gyvenimą tokia netikėta linkme, yra 28 minučių trukmės pasakojimas „Buzkashi Boys“ („Buzkaši berniukai“), kurį sukūrė du Afganistane gyvenantys kino kūrėjai iš Amerikos ir Kanados, su jaunuoju žemėlapių prekeiviu susipažinę gatvėje.

Filmas "Buzkashi Boys"

Šiame filme Fawadas ir Jawanmardas vaidina draugus, mėginančius pamėgdžioti savo didvyrius – jojikus, žaidžiančius buzkaši – kietą afganistaniečių sportinį žaidimą, primenantį polą. Jo metu per chaotiškas grumtynes jojikai kovoja dėl ožkos karkaso.

„Buzkashi Boys“ su dar keturiais filmais pretenduoja į „Oskarą“ geriausio trumpametražio vaidybinio filmo kategorijoje ir ši sėkmė reiškia, kad Fawadas netrukus trinsis pečiais su tokiomis kino žvaigždėmis kaip Denzelis Washingtonas, Naomi Watts ir Anne Hathaway.

Prieš septynerius metus tokia kelionė būtų atrodžiusi tiek pat neįmanoma, kaip ir skrydis į Mėnulį. Fawado tėvui reikėjo išmaitinti šešis sūnus ir vieną dukterį, nors statybose jis uždirbdavo tik po pora dolerių per dieną.

Gyvendamas už daugiau kaip 11 tūkst. km nuo Holivudo, praėjusią savaitę Fawadas nežinojo, ko tikėtis per „Oskarų“ ceremoniją, nes šio prabangaus renginio jis nėra matęs net per televizorių.

„Mano šeima ir draugai yra tokie laimingi ir taip džiaugiasi „Oskarais“. Šios ceremonijos niekada nemačiau net per televizorių, esu matęs tik kelias nuotraukas“, - pasakojo Fawadas.

„Čia jos nerodo, ją galima išvysti tik per kabelinę televiziją, taigi ją gali matyti tik turtuoliai“, - sakė jis laikraščiui „The Sunday Telegraph“.

Tačiau kalbant apie kino žvaigždes, jis turi sąrašą žmonių, kuriuos norėtų pamatyti iš arti. „Tikrai norėčiau susipažinti su Rambo, - sakė jis. – Galbūt dar su Angelina Jolie“.

Abu berniukai buvo išmatuoti - ypatingam vakarui jiems jau siuvami kostiumai. Per dviejų savaičių kelionę į Ameriką jie taip pat lankysis Vašingtone, jiems pažadėta ir išvyka į Disneilandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)