Režisierius Algimantas Puipa. Geriausio filmo kategorijoje Oskarą atiduotų Beno Afflecko darbui „Argo“. Geriausios aktorės nominacijoje, pasak jo, turėtų triumfuoti Quvenzhane Wallis („Beasts Of The Southern Wild“). Geriausio aktoriaus apdovanojimo verčiausias Daniel Day Lewisas, suvaidinęs Linkolną. Geriausio režisieriaus kategorijoje A. Puipa Oskarą skirtų Michaelui Haneke, sukūrusiam jautrią dramą „Amour“. Geriausio animacinio filmo nominacijoje triumfas žadamas „Karališkai drasai“ („Brave“). Prestižinė statulėlė už Geriausią dainą, neabejoja režisierius, turėtų atitekti dainininkei Adelei, sukūrusiai „Skyfall“ kūrinį bondiados flmui „Operacija Skyfall“.
Vida Ramaškienė (R.Daškevičiaus nuotr.)
„Kino pavasario“ bei „Europos kinas“ festivalių direktorės Vidos Ramaškienės įsitikinimu, geriausio metų filmo vertas Steveno Spielbergo „Linkolnas“. Geriausios aktorės nominacijoje, anot jos, nepralenkiama Quvenzhane Wallis („Beasts Of The Southern Wild“). Oskarą Geriausio aktoriaus nominacijoje kino žinovė pranašauja Joaquinui Phoenixui („The Master“). „Kai pamatysite šių aktorių vaidybą, suprasite, kodėl aš taip nusprendžiau“, - savo pasirinkimą paaiškino V. Ramaškienė. Geriausio režisieriaus apdovanojimą ji taip pat skirtų Michaelui Haneke už filmą „Amour“. Geriausiu animaciniu filmu turėtų tapti „Karališkai drasai“ („Brave“). Muzikinį kino pasaulį, jos manymu, šiemet ryškiausiai sudrebino daina „Suddenly“ iš miuziklo „Les Miserables“ (kūrinio autoriai Claudo-Michelo Schonbergo, Herberto Kretzmero ir Alaino Boublilo).
Donatas Ulvydas
Režisierius Donatas Ulvydas prognozuoja, kad Geriausiu šių metų filmu neabejotinai taps Ang Lee juosta „Life of Pi“. Kino kūrėjas savo balsą Geriausios aktorės rinkimuose skiria Jessicai Chastain („Zero Dark Thirty“). Geriausio aktoriaus kategorijoje, anot režisieriaus, Oskaro verčiausias Hugh Jackmanas („Les Miserables“). Geriausio režisieriaus vardo, D. Ulvydo manymu, nusipelnė Ang Lee, sukūręs jautrią juostą „Life of Pi“. Animacinio filmo rinkimuose nepralenkiamas „Brave“. Oskarą už geriausią kūrinį jis pranašauja autoriams Claudui-Michelui Schonbergui, Herbertui Kretzmerui ir Alainui Boublilui, parašiusiems „Suddenly“ dainą miuziklui „Les Miserables“.
Rytis Zemkauskas
Kino scenaristas ir prodiuseris, kino laidų kūrėjas Rytis Zemkauskas prognozuoja, kad Geriausiu šių metų filmu turėtų tapti B. Afflecko „Argo“. Oskarą kaip Geriausia aktorė, jo manimu, turėtų gauti Emmanuelle Riva („Amour“). Geriausio aktoriaus vardo nusipelnė Daniel Day Lewisas („Lincoln“). Kino žinovas Geriausio režisieriaus nominacijoje rinktų M. Haneke, pastačiusiam dramą „Amour“. „Nors ir jaučiu, kad M. Haneke nelaimės, bet balsuočiau už jį. Todėl jį ir renku su tikslu, kad kas nors pasižiūrėtų bent porą jo filmų. Na, bent vieną. Jis yra vienas įdomiausių šiuolaikinio kino kūrėjų ir dar viltis tiems, kas galvoja, kad talentas tik jaunųjų privilegija“, - savo pasirinkimą pakomentavo R. Zemkauskas. Geriausias animacinis filmas, anot jo, turėtų būti „Frankenweenie“. O už Geriausią dainą jis Oskarą skirtų „Suddenly“ kūrinio autoriams, sukūrusiems įsimintiną dainą miuzikle „Les Miserables“.
Edvinas Pukšta
Kino kritikas Edvinas Pukšta prognozuoja, kad Geriausiu filmu šiais metais taps „Argo“. "Nesutinku su tokiu sprendimu, bet plaukiu pasroviui. Atrodo, kad kitokio varianto negali būti, nors man asmeniškai „Optimisto istorija“ („Silver Linings Playbook“), „Pabaisos iš laukinių pietų“ („Beasts Of The Southern Wild“), „Pi gyvenimas“ („Life Of Pi“) ir „Taikinys #1“ („Zero Dark Thirty“) yra vertingesni filmai", - sako kino apžvalgininkas.

Geriausios aktorės nominacijoje, anot jo, yra 50/50 tikimybė. "Todėl aš įteikčiau prizą dviems aktorėms: Jennifer Lawrence – „Optimisto istorija“ ir Jessica Chastain. Pastaroji man yra stipresnė kandidatė", - prognozavo E. Pukšta. Jis be menkiausių abejonių mano, kad Oskarą kaip Geriausias aktorius gaus
Daniel Day Lewisas - Linkolnas.

Geriausias animacinis filmas - „Frankenweenie“. "Tačiau jei reikėtų lažintis iš pinigų ir prognozuoti realiau, tai tikriausiai rinkčiausi "Ralfą Griovėją", bet čia balsuoju už Timą Burtoną, kurio pergalės paslapčia laukiu, nors vilčių nedaug", - išduoda jis.

E. Pukšta sako, kad pati nenuspėjamiausia nominacija šiemet yra Geriausio režisieriaus. "Čia gali bet kas nugalėti, tad tenka spėti: Ang Lee ("Life of Pi"). O rytoj galbūt rinkčiausi Davidą O. Russellą, bet gali laimėti ir tylusis Michaelis Haneke", - prognozavi kino kritikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)