„Kino pavasario“ žiūrovai komedijų programoje, kurią pristato „Viasat“, išvys garsių režisierių darbus, sulaukusius pripažinimo ir ovacijų įvairiuose pasaulio kino festivaliuose. Programoje filmą sau ras tiek romantiškų, tiek juodojo humoro komedijų gerbėjai. Tris metus humoro jausmą pasitikrinti kvietęs „Viasat komedijų festivalis“ šiemet tapo sudėtine „Kino pavasario“ programos dalimi ir žada juoko dar daugiau.

„Pernai „Kino pavasario“ metu teko nugirsti: „O, kad visi filmai būtų komedijos!“. Nieko keisto – atlikę Lietuvos gyventojų apklausą pamatėme, kad lietuviai labiausiai mėgsta komedijų ir veiksmo žanro filmus. Komedijas dažniausiai aptiksite ir mūsų autorinio „TV1000 Premium“ kanalo programoje. Netiesa, kad lietuviai - paniurėliai. Mes mokame juoktis ir netgi labai užkrečiančiai. O ypač, jei žiūrime gerą komediją. Tuo galės įsitikinti visi, apsilankę „Kino pavasaryje“,“ - kalbėjo skaitmeninės televizijos „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas.

Humoro dozė – iš garsių kino kūrėjų rankų

„Viasat“ komedijų programą atidarys australų filmas „Pamišėlių šeimynėlė“ („Mental“). Režisierius Paulas Johnas Hoganas - visame pasaulyje pripažinimo sulaukęs kino kūrėjas. 1994 m. Kanų festivalyje pasibaigus jo filmui „Muriel vestuvės“, salėje 15 minučių skambėjo ovacijos. Naujausiame jo kūrinyje „Pamišėlių šeimynėlė“, kurį prodiusavo kultinių komedijų „Nuogas ginklas“, „Visiškai slaptai“, „Karštagalviai“ ir „Aeroplanas“ bendraautorius Jerry Zuckeris, penkių įnoringų dukrų mama uždainuoja ariją iš miuziklo „Muzikos garsai“ ir išvažiuoja atostogauti į psichiatrinę kliniką. Vaikų nepažįstančiam tėvui politikui tenka pasikviesti į pagalbą tiesiog prie kelio sutiktą nepažįstamą moterį, primenančią ekscentriškąją Merę Popins. Ji kaip reikiant paauklės ne tik patrakusias merginas, bet ir kaimynes.

Vienu žinomiausių Prancūzijos režisieriumi laikomas Patrice Leconte į „Kino pavasarį“ šiemet atkeliauja su animaciniu 3D filmu „Savižudžių krautuvėlė 3D“ („The Suicide Shop“). Realistiška animacija nukels žiūrovus į netolimos ateities apokaliptinį miestą, kuriame visi žmonės serga depresija. Pagrindiniai filmo personažai nutaria pasipelnyti iš žmonių nevilties ir įkuria krautuvėlę, kurioje beviltiškiems savižudžiams siūlomi įvairiausi savižudybių būdai. Kino juostoje jaučiama ne viena asociacija su tokiais garsiais pasaulio savižudžiais kaip Marilyn Monroe ar Vincentas Van Goghas.

Filmas „Kažkas čia ne taip“ („Wrong“) - 2012 m. Sandanso kino festivalio nominantas pagrindiniam prizui laimėti. Gerai žinomas elektroninės muzikos kūrėjas Quentinas Dupieux garsėja kaip režisierius, kuris kurdamas filmus „nežaidžia pagal taisykles“. Juostoje pasakojama apie vyrą, praradusį savo gyvenimo meilę - šunį Polą. Pradėjęs augintinio paieškas, jis pakeičia ne vieno žmogaus gyvenimą ir niekaip nerasdamas gyvenimo pilnatvės, rizikuoja prarasti kai ką svarbesnio - savo protą.

Intymiausios moterų ir vyrų paslaptys – su šypsena

Komiškų situacijų ir spalvingų asmenybių kupiname naujausiame savo filme „Karalienė iš Montrioj“ („Queen of Montreuil“) Venecijos festivalio laureatė Solveiga Anspash iš Islandijos vaizduoja režisierę, kuri po mylimo vyro mirties iš naujo atranda gyvenimą. Prie to nemažai prisideda oro uoste sutikta islandė, gastroliuojančio cirko pamirštas jūrų liūtas, didžiulis statybininkų kranas ir keistuolis romantikas kaimynas, kurį moteris visada norėjo sugundyti, bet nedrįso.

2012 m. Romos kino festivalio uždarymo komedija „Ginklas užantyje“ („A Gun in Each Hand“) atskleidžia aštuonių keturiasdešimtmečių jausmus ir nesusipratimus, ištikus vyriškosios tapatybės krizei. Visų jų istorijos skirtingos, tačiau susilieja į vieną jausmų mozaiką, kurios vyrai dažnai neatskleidžia ir niekada nepasakoja moterims. „Ši ironiška komedija privers juoktis susiėmus už pilvų. Tai filmas apie vyrus, susiduriančius su sunkumais bandant išreikšti savo jausmus. Esu tikras, kad ši komedija tikrai patiks ir moterims,“ - apie savo naujausią filmą pasakoja režisierius Cescas Gay.

Į „Kino pavasarį“ jau šeštą kartą sugrįžta čekų režisierius Janas Hrebejkas. Naujausia jo juosta „Šventasis ketvertas“ („The Holy Quaternity“) gvildens, kokia varginanti gali būti santuokinė ištikimybė. Tačiau erotikos nestokojančiame filme taip pat sufleruojama, ko galėtų griebtis draugiškų kaimynų poros, kad atgaivintų užsnūdusius jausmus. Provokuojančios komedijos scenarijų parašęs Michalas Viewegas visus įvykius patyrė pats, tačiau išdrįso pateikti tik sušvelnintą intymių nuotykių versiją. Beje, ieškant aktorių šiam filmui, teko paplušėti, mat daugelis, kam buvo siūloma, pabūgo drąsaus ir atviro vaidmens.

Muzikinė nepaprastos meilės istorija filme „Ranka rankon“ („Hand in Hand“) turėtų įtikinti, kad kiekvienas pasaulyje turime sau tobulai tinkantį žmogų - sielos draugą. Pasak režisierės Valerie Donzelli, prieš porą metų sukūrusios juostą „Karas paskelbtas“, naujausias jos darbas – ir komedija, ir parodija, ir labai intymus filmas, atskleidžiantis, kas žmones sieja, kaip būti kartu ir kaip, radus pusiausvyrą, vienam kitą paleisti.

„Viasat“ komedijų programa šiemet suteiks daug progų pamatyti populiariausius aktorius ir atrasti naujus talentus. „Kino pavasario“ ekranuose kino gerbėjai išvys ispanakalbių aktorių rinktinę atstovaujantį argentinietį Ricardo Dariną, ispaną Luisą Tosarą, Pedro Almodovaro šedevro „Pasikalbėk su ja“ porą - Leonorą Watling ir Javierą Camara, australę Toni Collette, amerikietį Lievą Schreiberį, kuris viešėjo Lietuvoje filmuodamasis karinėje dramoje „Pasipriešinimas“, bei geriausią 2012 m. Romos kino festivalio aktorių Jeremie Elkaimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją