Režisierius Andrew Stantonas ir jo komanda suteikia dar vieną galimybę pasinerti į svaiginantį povandeninio pasaulio nuotykį – trimatėje animacinio filmo versijoje galima paskęsti tiesiogine ta žodžio prasme. „Kai „Žuviuką Nemo“ žiūri 3D formatu, jautiesi tarsi pirmą kartą būtum matęs filmą 3D formatu“, - animacinio filmo gilumą komentavo A. Stantonas.

Ir pridūrė, kad nekantrauja filmu pasidalinti su karta, kuri dar nėra mačiusi šio kultinio animacinio filmo.

2003-aisiais „Žuviukas Nemo“ buvo apdovanotas Oskaru kaip geriausias animacinis metų filmas bei pelnė dar kelias nominacijas garbingam apdovanojimui (geriausias scenarijus, geriausias garso montažas ir geriausias garsas). Filmas pelnė kelias Auksinio Gaublio nominacijas, o 2008-aisiais Amerikos filmų institutas (AFI) „Žuviuką Nemo“ įtraukė į geriausių animacinių filmų kino istorijoje dešimtuką.

Prieš dešimtmetį, vos pasiekęs kino ekranus, šis animacinis filmas tapo pačiu pelningiausiu animaciniu filmu kino istorijoje ir šį titulą išlaikė iki pat 2004-ųjų, kai jį nukarūnavo antrasis Šreko filmas. „Žuviukas Nemo“ net ir šiandien patenka tarp penkių visų laikų pelningiausių pasaulio animacinių filmų, o vien Jungtinėse Amerikos valstijose buvo parduota daugiau kaip 28 milijonai vienetų filmo DVD diskų – tokio rezultato kino istorijoje nebuvo pasiekęs joks animacinis filmas.

Anot filmo prodiuserio Grahamo Walterso, „Žuviukas Nemo“ pranoko visus lūkesčius ir atnešė pasididžiavimo savo darbu net ir po dešimtmečio. „Konvertuoti filmą į 3D buvo ypač malonu. Kaskart, kai žiūrėdavome prieš dešimtį metų sukurtą animacinį filmą didžiavomės buvę projekto dalimi ir sukūrę animacinį filmą, prieš kurį laikas – bejėgis“, - tvirtino prodiuseris.

Filmo režisierius A.Stantonas sako, jog „Žuviukas Nemo“ pakeitė jo ir vandenyno santykius. „Visuomet žavėjausi vandenynu ir gerbiau jį, tačiau prisibijodavau. Animacinis filmas ištrynė šią baimę, todėl kūrimo metu net išmokau nardyti, todėl pažintis su vandenynu tapo didele mano gyvenimo dovana“, - atskleidė režisierius.

Pagrindiniai animacinio filmo herojai – Merlinas ir vienturtis jo sūnus Nemo, gyvenantys Didžiajame Barjeriniame rife. Ypatingai smalsus Nemo ir perdėtai rūpestingas Merlinas vieną dieną tampa nardytojų aukomis, kai vienas jų, pačiupęs Nemo, nugabena jį į vieną Sidnėjaus akvariumų. Priverstinio išsiskyrimo skausmo negalintis pakelti Merlinas ryžtasi pirmąsyk gyvenime palikti gimtuosius namus ir leistis į sūnaus paieškas. Lydimas užmaršios ir geraširdės žuvelės Dori, Merlinas skrodžia vandenyną, siekdamas išgelbėti sūnų, tačiau net nenumano, jog užsispyrėlis sūnus jau ruošia savąjį pabėgimo iš stiklinio Sidnėjaus kalėjimo planą...

„Žuviuke Nemo“ savo vietą randa ir komiški personažai, ir herojiški poelgiai, ir stiprios emocijos, draugystė, bei, žinoma, meilė. Vienas geriausių visų laikų animacinių filmų į Lietuvą užsuks vasario 8 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją