Princas Albertas kartu su princese Caroline ir princese Stephanie paskelbė bendrą pranešimą spaudai, kuriame pasmerkė filmą „Grace of Monaco“ („Greis iš Monako“), rašo „The Guardian“. Pagrindinį G. Kelly vaidmenį šiame filme atlieka Nicole Kidman.

„Mes niekaip nesame susiję su šiuo projektu, kuris, kaip teigiama, pasakoja apie mūsų tėvų gyvenimą, - savo pranešime teigė karališkoji trijulė. – Šis filmas mums neprimena biografinio kūrinio. Jis vaizduoja tik dalį jos gyvenimo ir buvo beprasmiškai nudailintas. Jame yra istorinių netikslumų, taip pat gryna vaizduote paremtų scenų“.

1956 metais ištekėjusi už Monako princo Rainier III, G. Kelly tapo žinoma kaip princesė Grace. Dėl naujo gyvenimo ji paliko Holivudą, kuriame buvo viena populiariausių aktorių pasaulyje ir Alfredo Hitchcocko favoritė, vaidinusi tokiuose klasika tapusiose juostose kaip „Dial M for Murder“ („Įvykus žmogžudystei skambinkite M“) ir „Rear Window“ („Langas į kiemą“).

„Grace of Monaco“, kino teatrus turintis pasiekti 2014 metais, pasakoja apie pirmuosius G. Kelly gyvenimo metus Monake ir patraukė dėmesį faktu, jog 45 metų N. Kidman vaidins 32 metų G. Kelly. Teigiama, kad įvykiai filme sukasi aplink 1962 metus, kai tarp Monako ir Prancūzijos buvo kilęs konfliktas ir G. Kelly atliko svarbų vaidmenį išvengiant perversmo. Princo Rainier III vaidmuo buvo patikėtas Timui Rothui.

N. Kidman sakė, kad šis filmas ją sudomino tuo, jog vaizduoja, kaip jauna aktorė 1962 metais iš kino žvaigždės tapo princese. „Jis atskleidžia jos humaniškumą, taip pat baimę ir netvirtumą paliekant kino karjerą“, - sakė ji.

G. Kelly, gimusi Filadelfijoje, mirė 1982 metais, kai vairuodama automobilį patyrė insultą. Rainier III Monaką valdė iki 2005 metų, kai sulaukęs 81-erių mirė dėl įvairių ligų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)